Hjem Evergreens Vant fire milliarder: – Livet ble rasert

Vant fire milliarder: – Livet ble rasert

En amerikansk lotterivinner som vant en gigantisk jackpot på fire milliarder kroner sier han skulle ønske han aldri hadde kjøpt kupongen, eller bare hadde revet den opp.

I stedet for å hell og lykke mener Andrew ‘Jack’ Whittaker at den enorme lottogevinsten forbannet livet hans med dødsfall, skilsmisse og spilleavhengighet.

Powerball-gevinsten hans er den største jackpotten som noen gang er vunnet av en enkeltstående vinner i USAs lotterihistorie.

Det var på selveste julaften i 2002 Jack kjøpte vinnerloddet. Han hadde stoppet på et supermarked i Hurricane i Virginia for å kjøpe seg et smørbrød til frokost og fylle bensin på bilen.

Jack levde et ganske vellykket liv før han vant jackpotten. Den amerikanske forretningsmannen, som døde i 2020, 72 år gammel, hadde bygget opp verdier for over 230 millioner kroner gjennom byggefirmaet sitt.

Man skulle tro dette innebar at Jack var i en bedre posisjon enn de fleste andre til å forvalte den enorme pengesummen han vant – men det viste seg å ikke være tilfelle.

«Gjorde Guds arbeid med pengene»

Det første han gjorde var å donere 10 prosent av gevinsten til kristne veldedige organisasjoner. Deretter brukte han 190 illioner kroner på å etablere Jack Whittaker Foundation, som ga gratis mat og klær til lavinntektsfamilier i Virginia.

Jack opplevde en rekke kriser etter han at bla søkkrik. Foto: Skjermdump Youtube

Ifølge den britiske avisa The Sun sa han til Fox News at han gjorde Guds arbeid med alle disse pengene.

– Jeg hjelper mange mennesker, og jeg planlegger å hjelpe mye mer, sa han.

Han var også innom butikken der han hadde kjøpt loddet og ga ekspeditøren en sjekk på 600 000 kroner, et hus til 1,66 millioner og en splitter ny Jeep Cherokee. Selv kjøpte han seg en Lamborghini som han kjørte rundt med i nabolaget og kastet penger ut av vinduet. Mindre enn et år etter han fikk kjempegevinsten, brøt noen seg inn i bilen hans og stjal en koffert med mer enn sju millioner kroner i kontanter.

Kriser i kø

Et par år etter at Jack hadde vunnet, mistet han sitt 17 år gamle barnebarn. Jenta ble funnet død på eiendommen til en mannlig venn etter å ha blitt meldt savnet tidligere samme måned.

Jack begynte å gamble. I 2005 ble han saksøkt av Caesars Atlantic City casino for å ha gitt sjekker uten dekning for å dekke gamblingtap på mer enn 20 millioner kroner. Og i 2008 søkte hans daværende kone skilsmisse etter 42 års ekteskap.

I 2009 ble også hans 42 år gamle datter, moren til hans avdøde barnebarn, funnet død.

– Jeg mistet stort sett alt jeg hadde og holdt kjært i livet mitt. Penger har aldri betydd noe for meg. Du må ha penger for å eksistere i denne verden, men penger styrer ikke verden. Penger er ikke det som gjør folk lykkelige, sa han til ABC News og la til at han skulle ønske han aldri hadde kjøpt den lottokupongen.

– Jeg kommer bare til å bli husket som galningen som vant i lotteriet, sa han. Jeg er ikke stolt av det. Jeg ønsket å bli husket som en som hjalp mange mennesker.

Jack Whittaker ble 72 år gammel og døde i 2020. Historien hans viser så definitivt at penger ikke automatisk gjør en lykkelig.

  1. John Egil
Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com