På 90- og starten av 2000-tallet var det ikke et uvanlig syn å se unge menn som gikk med buksene på knærne her til lands. Også kalt «sagging».

Noen mennesker liker å spøke om det vage og usynlige «motepolitiet» som kritiserer uflatterende og uheldige antrekk, men hva om motepolitiet var en ekte ting? I USA er saggingens tid nemlig ikke forbi, og det ønsker man nå å gjøre noe med i South Carolina.

Politikere i South Carolina prøver for tiden å få gjennomslag for et lovforslag som vil forby statsborgere fra å bære saggy bukser i hele staten.

Lovforslaget, som man håper skal gå gjennom representanthuset først, vil gjøre det ulovlig for alle å vise huden eller undertøyet ved å ha på seg buksene slik at de henger under hoftene.

Straffes med bøter

Straffen av å bære saggy bukser er bøter. Folk vil bli pålagt å betale $ 25 for det første lovbruddet, $ 50 eller tre timers samfunnstjeneste for det andre lovbruddet, og $ 75 eller seks timers samfunnstjeneste for et tredje lovbrudd.

Mange mennesker mener at dette bare er et virkemiddel for å undertrykke afroamerikanere som er den gruppen som stort sett går med slike bukser.

Dette er ikke tilfellet, i følge representant Joe Jefferson fra Berkeley County, som støtter lovforslaget-

Jefferson sier at saggy bukser er «upassende» og «uprofesjonell», til WLTX 19 News.

Man skulle nesten tro det var 1 april, men denne saken av fult alvor. Du kan se et nyhetsinnslag om lovforslaget nedenfor: