Hjem Dyr Var sammen på havarert seilbåt i månedsvis: Mannen etterlater hunden i Mexico og drar hjem til Australia

Var sammen på havarert seilbåt i månedsvis: Mannen etterlater hunden i Mexico og drar hjem til Australia

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Timothy Shaddock (54) gikk i land fra den meksikanske tunfiskbåten María Delia som reddet han og hunden hans, Bella, etter at de hadde drevet rundt i Stillehavet.

Etter nesten tre måneder til sjøss der mann og hund overlevde på regnvann og rå fisk, satte de omsider føttene på landjorda igjen i byen Manzanillo.

Shaddock og Bella satte seil fra nordvest i Mexico i slutten av april. Planen var å seile til Fransk Polynesia.

Etter noen uker kom katamaranen inn i en storm. Seilet og all elektronikk ble slått ut. Dermed var det verken fremdrift, navigasjonsutstyr eller kjøkkenutstyr i båten. Shaddock og Bella drev med havstrømmene.

– Jeg forsøkte å finne gleden inne i meg selv, og fant det ofte alene ute på havet, sa Shaddock til Fox News.

Hunden Bella traff han på i Mexico. Shaddock forteller at han forsøkte å finne et hjem til henne i Mexico før han satte seil. Men det endte med at hunden ble med på ekspedisjonen.

Nå kan imidlertid Daily Mail melde at Bella er igjen i Mexico, mens Shaddock har returnert til Australia.

Tim Shaddock og kjæledyret hans Bella overlevde på en diett av rå fisk og regnvann.

Han viser til Australias beryktede dyreimportforskrifter. Selv om dyrene anses å være medisinsk skikket til å komme inn i Australia, kan folk bare ta med dyr inn i Australia som kommer fra godkjente land. Mexico er ikke ett av disse godkjente landene.

Prosessen involverer flere hindringer som er alt annet enn billige. Hvis Shaddock hadde valgt å nok en gang trosse alle odds og forsøke å bringe Bella med seg hjem, ville hun sannsynligvis ha måttet oppholde seg midlertidig i et godkjent land før hun fikk komme inn i Australia.

I tillegg til kostnadene ved å finne noen til å ta seg av henne på dette midlertidige stedet, ville Bella også måttet gjennomgå en rigorøs vaksineringsprosess, få mikrochip og sitte i en langvarig karantene.

Istedenfor har Shaddock inngått en avtale med Genaro Rosales. Han var om bord på rednignsbåten Marie Delia, som plukket opp de to havaristene, og Rosales kom umiddelbart godt overens med Bella. Nå har han lovet Shaddock å ta vare på Bella og passe godt på henne alle hennes dager.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com