Forsiden Kjendisnytt Så mange fjelltopper besteg Vår Staude på fem dager: "Jeg er veldig...

Så mange fjelltopper besteg Vår Staude på fem dager: «Jeg er veldig mørbanket»

Forrige uke fullførte Vår Staude ekspedisjonen «Seven summits», som går ut på å bestige Norges syv høyeste fjell på én uke. Men Vår tok den enda lenger. Hun besteg i stedet ni topper på kun fem dager.

«Det har vært helt rått. Det har vært utrolig fint, og kjempehardt. Det har vært innmari lange dager. Hver tur har vart mellom 12 og 16 timer. Vi har gått ekstremt mye hver dag, så det har vært utrolig mye opp og ned», sier Vår til «God sommer Norge» på TV 2.

Foto: Privat

Veldig mørbanket

Reklame

«Jeg merker at jeg er veldig mørbanket nå. Det er ingen jåle-tur. Du må leve med en god del vondter. Du har vondt i ryggen, vondt i knærne, vondt i ankelen, vondt i alle tærne og under foten, litt vondt i nakken etter tung sekk. Veldig vondt i hendene med såre fingertupper etter klatringen. Sår og blåmerker overalt. Det tyter litt verk ut av tåneglene. Jeg er rett og slett litt mishandlet, men det er digg også. Det finnes ikke noe bedre», sier Vår.

«Du biter det i deg, og så tar du heller og slikker dine sår og steller litt med deg selv når du kommer hjem», sier hun videre.

Foto: Privat

Et uforglemmelig eventyr

TV 2-programlederen har reist sammen med fire andre.

LES OGSÅ
Sigrid Raabe hylles for overraskende raider på Øya-festivalen

«Det har vært et helt uforglemmelig eventyr som jeg unner alle å oppleve. Men det er ikke for alle. Du må virkelig være motivert for denne turen, siden det er så mange topper på en gang. Det er en ekspedisjon. Du går og bærer alt i sekken. Du går fra sted til sted, og delvis bodde vi også ute. Du må like å gå med tung sekk, men det gjør jeg så det går bra», sier hun.

Foto: Privat

Ønsker å inspirere andre

Nå ønsker Vår å inspirere flere til å bruke naturen.

«Noe av det jeg ønsket å gjøre er å prøve å inspirere til at folk ser at dette er rett utenfor døra for de fleste av oss. Det er bare en liten biltur så er du oppe i verdens vakreste natur. Mange flere burde vite hvor utrolig vakkert det er i landet vårt, og hvor tilgjengelig naturen er for oss», sier hun til Tv 2.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT