lørdag, desember 7, 2019
Kjendisnytt Så mange fjelltopper besteg Vår Staude på fem dager:...

Så mange fjelltopper besteg Vår Staude på fem dager: «Jeg er veldig mørbanket»

-

Forrige uke fullførte Vår Staude ekspedisjonen «Seven summits», som går ut på å bestige Norges syv høyeste fjell på én uke. Men Vår tok den enda lenger. Hun besteg i stedet ni topper på kun fem dager.

«Det har vært helt rått. Det har vært utrolig fint, og kjempehardt. Det har vært innmari lange dager. Hver tur har vart mellom 12 og 16 timer. Vi har gått ekstremt mye hver dag, så det har vært utrolig mye opp og ned», sier Vår til «God sommer Norge» på TV 2.

Foto: Privat

Veldig mørbanket

«Jeg merker at jeg er veldig mørbanket nå. Det er ingen jåle-tur. Du må leve med en god del vondter. Du har vondt i ryggen, vondt i knærne, vondt i ankelen, vondt i alle tærne og under foten, litt vondt i nakken etter tung sekk. Veldig vondt i hendene med såre fingertupper etter klatringen. Sår og blåmerker overalt. Det tyter litt verk ut av tåneglene. Jeg er rett og slett litt mishandlet, men det er digg også. Det finnes ikke noe bedre», sier Vår.

«Du biter det i deg, og så tar du heller og slikker dine sår og steller litt med deg selv når du kommer hjem», sier hun videre.

Foto: Privat

Et uforglemmelig eventyr

TV 2-programlederen har reist sammen med fire andre.

«Det har vært et helt uforglemmelig eventyr som jeg unner alle å oppleve. Men det er ikke for alle. Du må virkelig være motivert for denne turen, siden det er så mange topper på en gang. Det er en ekspedisjon. Du går og bærer alt i sekken. Du går fra sted til sted, og delvis bodde vi også ute. Du må like å gå med tung sekk, men det gjør jeg så det går bra», sier hun.

Foto: Privat

Ønsker å inspirere andre

Nå ønsker Vår å inspirere flere til å bruke naturen.

«Noe av det jeg ønsket å gjøre er å prøve å inspirere til at folk ser at dette er rett utenfor døra for de fleste av oss. Det er bare en liten biltur så er du oppe i verdens vakreste natur. Mange flere burde vite hvor utrolig vakkert det er i landet vårt, og hvor tilgjengelig naturen er for oss», sier hun til Tv 2.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Lisa Tønne med ny karriere – Blir travkusk

Komiker og podcaster Lisa Tønne har som mål å debutere som travkusk til våren. De to siste månedene har hun trent hardt i en...

Etter sønnen tok livet sitt, fant Tove Irene et helt bokmanus på pc-en hans

Sivert (20) valgte å avslutte livet sitt en natt i februar for snart fire år siden. Da foreldrene hans kom til hybelen, sto pc-en...

Farmen-Agna om lammelsene etter blåttbittet: – Visste ikke hvor galt det var

Søndag er det semifinale i Farmen. Og en av de tre som står igjen, er Agna Hollekve. Hun fikk påvist borreliose under oppholdet etter...