Hele Norges blomstermann Finn Schjøll har sjarmert oss gjennom TV-ruta siden 1987. Vi har lært å kjenne Finn gjennom «Frokost TV», «God morgen, Norge» og ikke minst som deltaker i «Skal vi danse».

«Blomster-Finn» har blitt en usedvanlig populær person blant den norske befolkning, og det er mange som har følt med Finn gjennom de sykdomsforløpet hans med kreft.

I 2014 hadde Finn en vellykket operasjon og ble kvitt kreften, men tidligere i år fikk han et tilbakefall.

Åpen om tilbakefallet 

Finn Schjøll ble nylig intervjuet av TV 2 om hvordan det er å få vite at man har kreft for andre gang. Finn kunne fortelle at han ønsket å skåne døtrene sine for bekymringene, og dermed ikke fortalte noe til dem.

– Jeg utsatte det så lenge jeg kunne. Det er også litt fordi jeg tror det er verre å være pårørende enn å være syk. Så jeg tenkte at jeg ville spare dem for det, forteller han.

Samtidig forteller han at når man først har fått kreft en gang, så vet man at det er større sjanser for at man får det igjen. Men nå har Finn nok en gang «slått kreften» og til TV 2 forteller han om en lykkelig tilværelse.

– Alle snakker om dette lyset i enden av tunnelen. Men når du er 70 år, så er det ikke så mye igjen av den tunnelen. Du står og bader i lyset, og så får du nyte det. Du er glad for hver dag som kommer. Livet er fantastisk, sier han.

Etter intervjuet publiserte Vår Stadue en gladmelding på Instagram:

«Klok, lettet, takknemlig og FRISK mann!! Verdens beste Finn kom seg gjennom en ny runde med kreftbehandling og er symptomfri. Fortalte om sykdommen hos oss i dag. Vel verdt å få med seg. Heldige oss, heldige alle!»

Vi gleder oss stort på vegne av Finn og ønsker hele Norges «Blomster-Finn» all lykke og god helse i tiden fremover!