Forsiden Viralt Var ute med båten – havnet midt i en skypumpe. Se den...

Var ute med båten – havnet midt i en skypumpe. Se den fascinerende videoen

Styrmann Fredrik Wareberg var ute med lastebåten på Boknafjorden onsdag kveld. Plutselig havnet han midt i en skypumpe. «Det er det råeste jeg har vært med på», sier han selv om hendelsen.

«Skipperen her sier han har sett noe lignende en gang tidligere, for meg var det første gang», sier Fredrik Wareberg til NRK.

Han legger til at han ikke var redd, men at han likevel var glad han ikke var i en robåt akkurat da.

Reklame

FOTO: FREDRIK WAREBERG

Kraftig uvær

Det var kraftig uvær med lyn og torden da skypumpen plutselig viste seg. Først var den en godt stykke unna båten, men så kom den raskt nærmere.

«Må holda på huene nå», hører man en av mannskapet si i videoen i det skypumpen når båten.

Et sjeldent syn

Meteorolog Berit Hagen hos Vervarslinga på Vestlandet sier til NRK at det er sjelden man får filmet skypumper på så nært hold i Norge.

«Dette er ikke et dagligdags syn hos oss. Selv om skypumper observeres årlig i Norge, så var denne ganske omfattende», sier hun, og legger til at hun tror skypumpen på Boknafjorden var en kombinasjon av skypumpe og virvelvind.

«Hvis man bare står overfor en skypumpe er den vanligvis mer traktformet, og går ikke alltid helt ned til overflaten», sier hun.

LES OGSÅ
David sitter seg på en fjelltopp og spiller «Amazing Grace» på panfløyte - den beste versjonen vi har hørt

Ikke veldig farlige

Berit Hagen forsikrer at de norske skypumpene ikke er like farlige som de kraftige værfenomenene man ser i for eksempel USA.

«Da snakker vi om bygeskyer som går mye høyere opp i atmosfæren, og som dermed virker mye sterkere enn her», sier hun og sier at den norske skypumpen neppe var veldig farlig.

«Den er neppe sterk nok til å trekke opp gjenstander, men jeg ville likevel ikke vært i en mindre båt når dette inntreffer. Man ser jo på slutten av videoen hvordan vannoverflaten piskes opp», sier hun til NRK.

Se Fredriks video her:

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT