lørdag, desember 7, 2019
Viralt Var ute med båten – havnet midt i en...

Var ute med båten – havnet midt i en skypumpe. Se den fascinerende videoen

-

Styrmann Fredrik Wareberg var ute med lastebåten på Boknafjorden onsdag kveld. Plutselig havnet han midt i en skypumpe. «Det er det råeste jeg har vært med på», sier han selv om hendelsen.

«Skipperen her sier han har sett noe lignende en gang tidligere, for meg var det første gang», sier Fredrik Wareberg til NRK.

Han legger til at han ikke var redd, men at han likevel var glad han ikke var i en robåt akkurat da.

FOTO: FREDRIK WAREBERG

Kraftig uvær

Det var kraftig uvær med lyn og torden da skypumpen plutselig viste seg. Først var den en godt stykke unna båten, men så kom den raskt nærmere.

«Må holda på huene nå», hører man en av mannskapet si i videoen i det skypumpen når båten.

Et sjeldent syn

Meteorolog Berit Hagen hos Vervarslinga på Vestlandet sier til NRK at det er sjelden man får filmet skypumper på så nært hold i Norge.

«Dette er ikke et dagligdags syn hos oss. Selv om skypumper observeres årlig i Norge, så var denne ganske omfattende», sier hun, og legger til at hun tror skypumpen på Boknafjorden var en kombinasjon av skypumpe og virvelvind.

«Hvis man bare står overfor en skypumpe er den vanligvis mer traktformet, og går ikke alltid helt ned til overflaten», sier hun.

Ikke veldig farlige

Berit Hagen forsikrer at de norske skypumpene ikke er like farlige som de kraftige værfenomenene man ser i for eksempel USA.

«Da snakker vi om bygeskyer som går mye høyere opp i atmosfæren, og som dermed virker mye sterkere enn her», sier hun og sier at den norske skypumpen neppe var veldig farlig.

«Den er neppe sterk nok til å trekke opp gjenstander, men jeg ville likevel ikke vært i en mindre båt når dette inntreffer. Man ser jo på slutten av videoen hvordan vannoverflaten piskes opp», sier hun til NRK.

Se Fredriks video her:

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Lisa Tønne med ny karriere – Blir travkusk

Komiker og podcaster Lisa Tønne har som mål å debutere som travkusk til våren. De to siste månedene har hun trent hardt i en...

Etter sønnen tok livet sitt, fant Tove Irene et helt bokmanus på pc-en hans

Sivert (20) valgte å avslutte livet sitt en natt i februar for snart fire år siden. Da foreldrene hans kom til hybelen, sto pc-en...

Farmen-Agna om lammelsene etter blåttbittet: – Visste ikke hvor galt det var

Søndag er det semifinale i Farmen. Og en av de tre som står igjen, er Agna Hollekve. Hun fikk påvist borreliose under oppholdet etter...