in ,

Fant ring med metalldetektor – Viste seg å tilhøre historisk person

metalldetektor
Illustrasjonsfoto fra Unsplash

En 350 år gammel ring som har tilhørt sheriffen i Nottingham ble funnet ved en tilfeldighet da en mann var ute med metalldetektor.

Den eldgamle signetringen i gull ble avdekket ved en ren tilfeldighet av en heldig mann som var ute med metalldetekor på et jorde i Rushcliffe i britiske Nottinghamshire.

Skatten tilhørte ifølge Good News Network en gang Sir Matthew Jenison, som var sheriff i Nottingham mellom 1683 og 1684.


Familien hans var kjent for å ha sikret seg betydelig med gull og andre verdisaker som ble lagt igjen i deres varetekt under den engelske borgerkrigen, og deretter aldri hentet igjen.

Ringen, som viser våpenskjoldet til Jenison-familien, har blitt undersøkt av eksperter fra British Museum som kunne bekrefte den var autentisk.

Den heldige finneren vil trolig få mellom 6.000 og 8.000 pund når den går under hammeren hos Hansons Auctioneers, det vil si rundt 70-92.000 norske kroner.

– Ringen er bevart i nesten perfekt stand og frontflaten har en detaljert gravering av Jenison-familiens våpenskjold, sier takstmann Adam Staples hos Hansons Auctioneers.

Ringen ble brukt til å forsegle brev og dokumenter, som stempel over smeltet voks.

– Som gutt vandret jeg gjennom Sherwoodskogen og dagdrømte om Robin Hood og hans legendariske motstander – sheriffen av Nottingham. Ringen vi selger tilhører en senere sheriff, ettersom fortellinger om Robin Hood dukket opp i engelsk folklore så tidlig som på 1200- og 1300-tallet. Ikke desto mindre fremkaller dette funnet fortsatt disse minnene og gir oss et glimt tilbake til livet i Nottinghamshire under de turbulente tidene på 1600-tallet, sier takstmannen.

Sir Matthew som engang eide ringen ble født i 1654 og slått til ridder i 1683. Han fungerte som en kommisjonær for å undersøke råtnende trær i Sherwoodskogen samtidig som han var sheriff av Nottingham.

I 1701 ble han valgt inn i parlamentet for Newark, men endte opp å komme på kant med loven og døde i fengselet Fleet Prison i 1734.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

lege

Tror mange nordmenn går med udiagnostisert nyresykdom

Tørken avslørte en enorm oldtidsby ved Tigris