tirsdag, november 24, 2020

Varsler ny informasjon i Therese-saken

Mest lest nå

NRK vil sende en ny dokumenatserie om Therese Johannessen – Drammensjenta som i 1988 forsvant fra nabolaget sitt midt på lyse dagen.

8. november er det ifølge Se & Hør og Dagbladet premiere på den nye dokumentaren «Therese – jenta som forsvant». Produsenten sier det kommer frem ny informasjon som ikke er kjent fra før. 

Den nye dokumentaren «Therese – jenta som forsvant» har premiere 8. november. Dokuserien går over fem episoder, og det er intervjuer med blant annet Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, samt tidligere og nåværende etterforskere av saken.


Produsent Vanja Strømstad i produksjonsselskapet Monster sier at målet med serien er å få inn relevante tips som kan føre til en oppklaring.

– Målet når man lager slike serier er alltid å hvertfall få flyttet saken, hvis man ikke får løst den. Vi hadde ikke gjort det hvis vi ikke trodde det fortsatt kunne sitte noen der ute som vet noe. Vi vil også få ut informasjonen om at hvis noen har dårlig samvittighet og ønsker å tilstå, så er det uten straffansvar, sier Strømstad.

Den da 9 år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra nabolaget sitt på Fjell i Drammen den 3. juli i 1988, da hun gikk til en kiosk i nabolaget for å kjøpe godterier. Hun ble aldri funnet, og saken står ifølge Wikipedia som en uoppklart forsvinningssak. 

Thomas Quick tilsto

I 1998 ble svenske Thomas Quick dømt i saken etter å ha tilstått bortføring og drap av Therese. Seinere trakk han tilståelsen, og dommen er i dag opphevet.

Saken ble foreldet i 2013, noe som innebærer at eventuelle gjerningspersoner ikke lenger kan straffeforfølges. 

Til tross for at saken er foreldet, og over 30 år gammel, mener Strømstad at saken fortsatt er relevant i dag. Hun lover ny informasjon i serien, men vil ikke gå inn på hva det dreier seg om. Håpet er at serien skal skaffe enda mer informasjon. 

LES OGSÅ: Ektemannen forsvant seks uker etter bryllupet. 70 år senere får hun vite den overraskende sannheten

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter