in

Det er vårt ansvar å oppdra våre barn, det er foreldrenes oppgave å lære barna respekt – IKKE skolens oppgave

oppdragelse i skolen

Etter å ha brukt en dag på datterens skole skrev svenske Claudia Crowley Sörensson et innlegg på Facebook med en oppfordring til alle foreldre. Etter opplevelsen på datterens skole ble hun både sjokkert og skuffet, noe man kan skjønne når man leser innlegget hennes. Innlegget handler ikke om hvordan skolen kan forbedre seg, men om hvordan foreldre må bli bedre på barneoppdragelse. 

15-12-Uppfostran-inlägg1
Claudias innlegg om barneoppdragelse deles nå av tusenvis.

Jeg har vært med min datters klasse i dag. Det var 3 lærere i klasserommet. Altså nok voksne. I den første pausen oppstår det flere slagsmål mellom elevene, men de voksne er tilstede på et øyeblikk og tar tak i situasjonen. Men barna er likegyldig ovenfor de voksne, de har ingen respekt. Språket som jeg registrerer at barna bruker er fryktelig. Jeg ser en elev som har blitt slått. Eleven er så lei seg og redd at han skjelver. Gjennom undervisningen prater alle i munnen på hverandre, de voksne sier i fra at man må rekke opp hånden og vente på tur, men de bare fortsetter. Det bryter ut full slåsskamp i klasserommet etter lunsj. I løpet av dagen ser jeg at flere av lærerne tar i mot slag fra elevene. Dette er hverdagen for våre barn og pedagogers arbeidsmiljø. Jeg er så imponert over de lærerne jeg observerte i dag, de gjør virkelig sitt beste. Vi foreldre kan ikke kreve at det skal være en voksen til en hver tid på hvert eneste barn. Det finnes barn med spesielle behov som trenger assistenter, men det er mange barn med disse behovene.


Kan ikke oppføre seg

Det er også mange barn som ikke kan oppføre seg. Jeg er så fryktelig skuffet over elevene. Mange er så utrolig respektløse, de bruker vold og krenker sine skolekamerater og lærerne. Dette synes jeg ikke at vi kan skylde på skolen. 3 lærere i et klasserom, vi kan knapt skylde på at det trengs flere ansatte, problemet var at det ikke finnes noen respekt overhodet og språket er krenkende og upassende.

Foreldrekritikk

Dette er foreldrekritikk. Det er vårt ansvar å oppdra våre barn, det er foreldrenes oppgave å lære barna respekt IKKE skolens oppgave. Det jeg så i dag er en svikt på oppdragelse og lærere som brenner for sine elever, men jeg lurer på hvor mye de kan tåle før lyset brenner ut. Skolen har ting som kan forbedres men det er på tide at vi foreldre tar vårt ansvar også.

Etter at innlegget til Claudia har tatt av på sosiale medier skriver hun på sin blogg:

«Dette har blitt mye større og spredt seg mye lenger enn hva jeg var forberedt på. Jeg vil takke alle for at dere deler mine ord og jeg ser at det er mange som opplever dette som et problem i samhandlingen mellom foreldre og barn.»

Hva tenker du om Claudias oppfordring? Del gjerne dette med dine venner dersom du er enig med henne!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

læreren

Den svenske læreren har en helt spesiell måte å hilse på sine elever

sover

Alarmerende funn om snorking