in

Vaske håret som en supermodell og ni andre ting du neppe visste du kunne bruke Coca-Cola til…

Coca Cola
Foto: Canva

Tannlegen din vil nok foretrekke at du heller bruker Coca -Cola til de mange tingene i saken under i stedet for å drikke den…

1. Rengjøre toalettet

Den svake surheten i Coca-Cola kan fjerne flekker av alle slag – også rustflekker i toalettskålen din.

Hell Cola rundt kanten slik at den flyter over flekkene på innsiden av toalettskålen. La det virke i minst en time. Bruk en børste til å skrubbe toalettskålen. Skyll ned.

2. Gjødsle planter

Asalea og bergenia elsker Coca-Cola. Den gir nemlig lette surheten til jorda.

3. Rense briller

Hell litt Coca-Cola over brilleglassene, tørk av og vask med vann for å bli kvitt klissete rester. Finn ut flere gode måter å forlenge levetiden til brillene dine.

4. Løsne rustne bolter

Fosforsyren fra en boks med Coca-Cola kan gjøre mirakler med rust. La den rustne bolten trekke i Coca-Cola en stund, og prøv deretter å fjerne den.

5. Lindre manetstikk

De helbredende egenskapene til Coca-Cola på manetstikk er fortsatt et debattert tema, men ifølge en australsk studie fra 1993 reduserte Coca-Cola smerten på et stikk med mellom 25 og 75 prosent.

Eddik er et potensielt og også kontroversielt alternativ – men hvem løper rundt med eddik i sekken på stranden?

6. Vindusvask

Coca-Cola kan til og med benyttes for å rengjøre vinduer. Sitronsyren i colaen fungerer som andre rengjøringsprodukter med sitrusfrukter for å fjerne flekker og striper fra vinduer.

7. Fjerne tyggegummi fra håret

Siden Coca-Cola inneholder fosforsyre, nøytraliserer den det klebrige i tyggegummien. La håret det har festet seg tyggis i ligge i bløt i Coca-Cola i noen minutter til tyggegummien glir lett av.

8. Få fart på komposten

En treg komposthaug kan få opp dampen med litt Coca-Cola. Sitronsyren vil stimulere nedbrytning av organisk materiale og tiltrekker mikroorganismene som setter fart i komposthauger.

9. Polere mynter

Syren i Coca-Cola kan få enhver mynt til å skinne.

10. Hårvask

Ja du leser riktig! Modellen Suki Waterhouse som spiller i Insurgent vasker av og til håret sitt i coca cola.

– Jeg liker ikke håret mitt når det er nyvasket. Det er fint og slapt, men Coca-Cola gjør det brusete, som om jeg har gått gjennom Amazonas eller noe, sier supermodellen til US Magazine

Kilde: Reader’s Digest

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ny sofistikert svindel: Pass på dette hvis du finner «drømmejobben»

Se den utrolige videoen: Lander på fiskebåten i et ekte hvale-stup