mandag, juni 1, 2020

Vazelina Bilopphøggers gir seg med et skikkelig smell

Mest lest nå

Etter 40 år er det slutt for Vazelina Bilopphøggers. Men de har ikke tenkt å gå stille av scenen. 21. mars inviterer Toten-bandet til jubileums- og avskjedskonsert i Oslo Spektrum.

«Nå er vi i støtet. Vi gir oss mens vi er på topp», sier Eldar Vågan til Totens Blad.

«Dette er fysisk arbeid. Er det ikke fysisk, så er du ikke et rockeband lenger. Paulsen er jo i 70-årene. Det har aldri vært aktuelt å fortsette uten Høgger’n. Vazelina uten Paulsen går ikke», sier han videre.


Viggo Sandvik blir med

Eldar Vågan tror avskjedskonserten blir den morsomste konserten bandet noen gang har opplevd. Og med på scenen i Spektrum, blir også tidligere vokalist Viggo Sandvik. Han ga seg i 2006 og ble erstattet av Kjetil Foseid.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Hadeland Glassverk (@opplev_hadelandglassverk)

Vazelina har spilt siden 1979, og hadde sin storhetsperiode på 80 og 90-tallet. Da ga de ut en rekke album og låter. Mest kjent er låtene «Blå lys», «Fem fyrer med ved», «Musikk tel arbe», «En stor sølvgrå lastebil», «Ferje over Mjøsa» og «Surfbrett».

Beste julesang

I september 2000 startet Vazelina innspillingen av julekalenderen «Vazelina Hjulkalender» som gikk på NRK. TV-serien ble en stor suksess. Det ble også sangen «Hemmat tel jul». Den ble kåret til «Den beste nye julesangen innspilt på mange år» av P4.

Gjengen i Vazelina har også holdt flere show, blant annet sammen med Maj Britt Andersen, Hege Schøyen, Øystein Sunde, Harald Heide-Steen jr., Brit Elisabeth Haagensli, Marianne Krogness og Nils Vogt. Flere av showene deres har blitt sendt på TV, blant annet jubileumsshowet «Fortsatt på høgge’ etter 25 år».

Har fått mange priser

Bandet har opp gjennom årene vært nominert til Spellemannsprisen fire ganger, men de har aldri vunnet. Men bandet har mottatt prisene «Casparprisen», «Kulturprisen i Østre Toten kommune», «Gammleng-prisen i klassen pop», «Dialektprisen», «Mjøsprisen Hold dampen oppe», «Jens Book-Jenssen-prisen» og «Eldrerådsprisen».

Nå takker vi Vazelina for alle de gode musikkminnene – trykk gjerne på deleknappen og send noen fine ord til bandet du også!

129,767FansLik
1,363FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter