søndag, juni 13, 2021

Vegard Harm om oppveksten: – Jeg var skikkelig ensom

Mest lest nå

Som ung og homofil var ikke livet alltid like lett for Vegard Harm.

Gjennom sosiale medier, Harm & Hegseth og Kompani Lauritzen har han sjarmert Norge i senk. Men i ungdomsårene var det hardt å være annerledes.


– Det er ikke sånn som mange tror, at når du har sparket opp døren til skapet og kommet ut som homofil som 19-åring, så er alt i orden. Det er da jobben begynner. Jeg har jobbet så hardt med å skjule alt i mange år. All usikkerhet, redsel og skam som jeg har dratt med meg fra jeg var barn, bærer jeg fortsatt på, sier Vegard Harm (25) i et intervju med VG.

Han tør nesten ikke si det, siden andre sikkert kan bli støtt av det, men selv om han aksepterer homofili og like rettigheter fullt ut kjenner han på skam over at han er homofil. I ungdomsårene var det ekstra viktig at ingen skjønte at han var annerledes.

– Det var om å gjøre å skjule legningen. Ingen måtte vite, det var jeg dødsredd for, sier han i intervjuet.

Det at han hadde «sekken full av skam» gjorde at han i ungdomstiden holdt seg unna jevnaldrende hele sommerferien. Han var redd for å bli avslørt.

– Jeg hadde ingen å være sammen med, men ville ikke at mamma skulle bli lei seg for at jeg var så venneløs. Hun ble frustrert og redd, stakkar. Så løy jeg og sa jeg hadde en avtale med noen på Storevarstranda, og fikk henne til å kjøre meg dit, sier Vegard til VG.

Besteforeldrene hans bodde like ved. Istedenfor å møte venner gikk han inn i hagen der, la seg i gresset og ble der i timesvis før han dro hjem igjen. For å unngå at moren ble bekymret dro han heller dit, og lot som om han var sammen med venner.

– Jeg var skikkelig ensom. I årevis fortrengte jeg at dét var sannheten, sier han til avisa.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter