in ,

Vegvesenet advarer: «Mo i Rana hufsa kommer»

Mandag fikk bilister seg en aldri så liten overraskelse da de kom kjørende ved rundkjøringa på Stormyra nord for Narvik.

Avisa Fremover melder at det er rundt to uker siden Statens vegvesen hengte opp helt nye skilt på Stormyra nord for Narvik og i Mo i Rana.  

Testingen viser at skiltene virker, trolig til stor forlystelse for de som kjørte forbi.


På skiltene kunne forbipasserende lese «Mo i rana hufsa kommer» og «yeye get pwned -ligma».

«Mo i rana hufsa kommer» og «yeye get pwned -ligma». Hva ville du ha skrevet?

Posted by Fremover on Monday, July 25, 2022

Dette dreier seg ikke om et tilfelle av hacking. Byggeleder i Statens vegvesen, Stein-Roar Sørensen, har bekreftet til Fremover at Vegvesenet har drevet med testing av skiltene.

– Vi har et nytt anlegg for kontrollstasjonen på Stormyra og Mo i Rana. Vi ville sjekke om vi fikk et signal og så har nettverk og leverandør bommet, sier han til avisa.

Etter hvert som flere hadde passert den noe utradisjonelle skiltingen begynte telefonene å ringe hos Vegvesenet.

– Det har vært sånn i et par timer, men nå er den slått av, sier Sørensen til Fremover og legger til at når man holder på med testing kan det skje noe sånt.

Også Rana Blad har dekket hendelsen. Bente Nyland ved Vegtrafikksentralen bekrefter overfor Rana Blad at teksten har stått på trafikktavla, men legger til at de ikke aner hvordan den er kommet dit.

– Dette har skapt oss litt hodebry. Tavla som teksten står på er ikke av den typen der vi kan skrive fritekst, og derfor skjønner vi ikke hvordan dette har skjedd. Denne type tavle har faste tekster som brukes nå det er kontroll på stedet, og vi skjønner ikke hvordan noen har fått opp denne teksten, men vi har gitt beskjed til kontrollorganet som tar saken videre, sier Nyland til Rana Blad

Nyland kan bekrefte at bildene som nå florerer i sosiale medier har skapt mye latter hos Vegtrafikksentralen.

– Vi kan forsikre om at det ikke er Vegtrafikksentralen som advarer mot at ranværinger er på vei mot Narvik. Man skulle tro det har vært vefsninger på ferde, sier Nyland som selv er fra Mosjøen til Rana Blad.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Freya er tilbake i Oslo etter langhelg i Bærum

98 fornærmede etter skytingen i Oslo