in

Veide 18 kg da hun omsider fikk hjelp med anoreksi – har blitt kjent som sykdommens ansikt

Har du noen gang hatt eller kjent noen som lider av anoreksi? Da vet du at sykdommen kan være et helvete å bekjempe. 

38-år gamle Rachael Farrokh veide 18 kilo. Håret hennes falt av og hun var livredd for at kroppen hennes skulle kollapse. Hun hadde anoreksi, og ingen av legene hun møtte kunne hjelpe henne. Men en video på Youtube skulle forandre alt.

Rachel hadde funnet en privat klinikk hvor det var spesialister som kunne hjelpe henne. Men hun hadde ikke råd. Rachaels ektemann hadde sluttet i jobben for å hjelpe henne døgnet rundt, og klinikken var på den andre siden av landet, skriver Cosmopolitan.


Foto: Facebook/Rachael’s Road to Recovery

Ropte om hjelp på Youtube

Som et siste desperat forsøk la hun ut en video på Youtube. I filmen fortalte hun om sin situasjon og ba om økonomisk hjelp for behandling. Responsen var enorm.

Folk over hele verden donert penger. Totalt fikk hun inn over 200.000 dollar og ble først innlagt på en klinikk i California, og senere i Portugal. Nå fikk hun endelig den eksperthjelpen hun trengte.

Slik så Rachel ut før sykdommen brøt ut. Foto: Facebook/Rachael’s Road to Recovery

I tillegg til pengene fikk hun også mange hilsener og lykkeønskninger fra fremmede. Hun ble overveldet av all støtten, og enda mer bestemt på å lykkes. Hun startet en Facebook-side der alle kunne følge hennes kamp.

«Jeg er veldig glad, fordi det som bare var et lite håp for tre måneder siden, har blitt en realitet nå. Jeg fikk klarhet og styrke i sinnet. Mitt mål med tilfriskningen er å skape bevissthet og spre kunnskap til å hjelpe andre som sliter med denne sykdommen», skrev hun på Facebook.

Det er nå tre år siden Rachel sto frem med sykdommen sin. Fremdeles lider hun av anoreksi.

Nylig ble dette bildet publisert av henne, hvor hun skriver:

«Kjemper fremdeles med å bli frisk fra anoreksi, gir ikke opp!»

Foto: Facebook

Rachel har blitt et verdenskjent ansikt som forteller hva anoreksi virkelig er og hvor vanskelig det er å bekjempe sykdommen. 

Vi ønsker deg masse lykke til Rachel – du gjør en viktig jobb ved å opplyse verden om hvordan anoreksi faktisk kan arte seg!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hunden som ble omringet av 3 ulver nektet å la seg fange

Jenta flyttet fra fosterhjem til fosterhjem. Til slutt traff hun en dame som ble redningen hennes