Hjem Nyttig Veien til et lykkelig, langvarig forhold

Veien til et lykkelig, langvarig forhold

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Har du noen oppleved å havne i en konflikt med din partner uten at du vet hvordan og hvorfor dere havnet der? Er du usikker på om kjæresten din virkelig elsker deg? Syns du han eller hun er dårlig på å uttrykke sin kjærlighet for deg?

Mest sannsynlig uttrykker kjæresten din sin kjærlighet til deg gang på gang, dag etter dag, men på et språk som du ikke forstår!

Parterapeut Gary Chapman introduserte tanken om de fem ulike kjærlighetsspråkene.

Kjærlighetens fem språk er en bok og en teori av samlivseksperten Gary Chapman. Han forsket på par, og kom fram til at det er fem måter man viser andre kjærlighet på:

1. Fysisk nærhet (berøring, kos, sex)
2. Tid og oppmerksomhet (å være fysisk og psykisk til stede)
3. Verbal bekreftelse (å si «du betyr mye for meg», gi komplimenter)
4. Gaver (små eller store oppmerksomheter som viser at du kjenner ham/henne godt)
5. Tjenester (å lage middag, gi massasje)

Hvilke språk du snakker er en viktig ting å vite, både for deg selv og for kjæresten din.

Parisa Saleh, parterapeut ved Bergen Familieterapi sier at par som blir introdusert for dette får som oftest en en aha-opplevelse. Her kommer mennesker som trenger parterapi i Bergen.  Saleh forteller at et av parene som ble introdusert for de fem kjærlighetsspråkene kom tilbake timen etter og sa at de nå innså at de hadde et mye bedre forhold enn de egentlig var klar over. Johanna visste nå at når Per tilbudte seg å skifte dekk på bilen hennes så var dette hans måte å uttrykke kjærlighet på, og Per var nå blitt klar over at Johanna sin måte å uttrykke sin kjærlighet på var å kjøpe favorittsjokoladen til Per når hun visste at han hadde hatt en tung dag på jobb.

Det handler rett og slett om å vite hva som er viktig for deg selv og partneren din slik at du kan vise mer empati og forståelse og dermed både samhandle og kommunisere bedre sammen. Parterapeut Parisa Saleh sier også at hun opplever at når de parene som kommer til samtaleterapi i Bergen blir klar over dette, så ser hun at de ofte blir mer rause og tålmodige med hverandre. Dette fordi de har fått en bedre forståelse av hvordan partneren kommuniserer kjærlighet i hverdagen. Og det er ingen hemmelighet at når man opplever at man får kjærlighet fra partneren sin, så får man også lyst til å gi mer kjærlighet.

Vi bærer alle med oss ulike historier og opplevelser som vi tar med oss inn i kjærlighetsforholdene våre, så da gir det også mening at vi både opplever og kommuniserer på ulike måter.

Hva er ditt kjærlighetsspråk?

Ta testen her: http://www.5lovelanguages.com/

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com