Hjem Viralt Vekker avsky: Poserer henslengt på togskinnene i Auschwitz

Vekker avsky: Poserer henslengt på togskinnene i Auschwitz

Auschwitz-museet har minnet besøkende om at de bør vise respekt for de 1,1 millioner menneskene som ble drept i leiren ved å unngå å ta bilder i en bestemt positur.

Påminnelsen kommer ifølge Daily Mail etter at et bilde av en kvinne som besøkte Auschwitz gikk viralt på Twitter.

På bildet, som er tatt og delt av Maria Murphy, vises den anonyme kvinnen sittende på jernbanesporene som fraktet rundt 1,1 millioner mennesker til død i konsentrasjonsleiren.

Hun sitter i en uformell positur, lener seg tilbake og smiler bredt, mens hun holder håret fra ansiktet med en av hendene.

I bildeteksten som fulgte med bildet, som ble lagt ut 15. april, skrev Maria: «I dag hadde jeg en av de mest opprivende opplevelsene i hele mitt liv. Dessverre så det ikke ut til at alle der syntes det var så gripende.»

I en senere tweet la hun til: «Vi ble gjentatte ganger bedt om å være oppmerksomme og respektfulle. Du skulle tro at denne typen ting ikke trenger å spesifiseres som noe man bare ikke gjør.»

Innlegget, som fikk rundt 30 millioner visninger, fikk svar fra Auschwitz-museets konto.

Den sa: «Bilder kan ha en enorm følelsesmessig og dokumentasjonsverdi for besøkende. Bilder hjelper oss å huske. Når de kommer til @AuschwitzMuseum, bør besøkende huske på at de går inn på det stedet til den tidligere leiren hvor over 1 million mennesker ble myrdet. Respekter minnet deres.»

En rekke Twitter-brukere har uttrykt vantro og avsky. Mange lurer på hvordan det er mulig å smile på et slikt sted.

– Sjokkerende. Er de klar over hvor de faktisk er, kommenterer en.

Maria Murphy svarer, og gjør det klart at omvisningen allerede hadde vart i 1-2 timer på dette tidspunktet, så det er ingen mulighet for at de ikke kunne vite hvor de var.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com