Hjem Historier fra livet Vekteren fant en klokke til 480.000 kroner på butikkgulvet – det han gjorde hylles

Vekteren fant en klokke til 480.000 kroner på butikkgulvet – det han gjorde hylles

Om du kunne sittet igjen med 65000 mer enn din egen årslønn bare på å tie stille og late som ingen ting – hvor dypt ville ærligheten stikke da? Pete har i alle fall demonstrert at han er mer hederlig enn svært mange ville vært om anledningen bød seg…

Pete var på jobben som vekter på ASDA, et supermarked i Telford, nord-vest for Birmingham. Til alt hell for en av kundene som nylig hadde vært innom var Pete den første som fikk øye på noe som blinket på gulvet.

Han satt i vekterrommet og tittet på skjermene, men bestemte seg for å gå ut og sjekke. Det han plukket opp var intet mindre enn en Rolex-klokke. De kommer i mange prisklasser, men felles for alle prisklassene de kommer i er at de er på nivå med det folk flest forbinder med kjøp av bil og ikke kjøp av klokke.

Det gikk ikke veldig lang tid før den fortvilte Rolex-eieren ringte butikken. Klokken viste seg å ikke bare være en ekte Rolex. Den var 60 år gammel og klokken var dermed forbundet med mange og kjære minner for eieren. Prislappen på en slik klokke i dag er 40.000 britiske pund. Det tilsvarer 480.000 kroner med dagens omregningskurs. Til sammenligning er snittlønna for en vekter i Storbritannia 34.661 pund, tilsvarende 415.000 kroner, 65.000 kroner mindre enn det klokken koster.

– Pete så på skjermene sine og oppdaget noe skinnende på gulvet ved kassene – og det viste seg å være en Rolex-klokke. Eieren ringte senere butikken for å spørre om noen hadde levert den inn, og da Pete fortalte ham at han hadde funnet den, ble mannen helt overveldet, sier Petes kollega Hayley til lokalavisa Manchester Evening News.

A grateful customer has thanked Pete from our Asda Living Wrekin Park store in Telford for his honesty after finding his…

Posted by Asda on Friday, June 24, 2022

– Han kom tilbake til butikken for å hente klokka og var så takknemlig overfor Pete. Han hadde vært helt fortvilet og trodde den hadde gått tapt for alltid, fortsetter Hayley.

Pete ble nominert til en hederspris hos arbeidsgiveren ASDA. Men de er absolutt ikke de eneste som setter pris på vekteren.

– Pete er en veldig godhjertet kollega av den gamle skolen. Han vil gjøre alt for kunder og kolleger, sier Hayley.

Etter hendelsen har de faste kundene i butikken i følge Manchester Evening News flokket seg om Pete, og takket han for at det fortsatt finnes ærlige mennesker i verden.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com