in

Vendela Kirsebom tatt i juks

vendela
vendela

Vendela Kirsebom (52) lover at dagkremen hennes gir glød og at den inneholder hvite diamanter. Nå har «Helsekontrollen» sjekket kremen, og de er ikke helt enig.

Dagkremen heter «Vendela Brilliant Day», og er en del av serien «Vendela Diamonds». Vendela reklamerer for at kremen inneholder ekte hvite diamanter som skal gi huden en ungdommelig glød. Diamantene skal også gi en jevnere hudtone og sikre optimalt opptak av næringsstoffer.

«De diamantene, de trekker jo da inn i huden, eller, diamantstøvet. De er jo bittesmå partikler, og det gjør at huden faktisk tar til seg mye av de andre ingrediensene på en mye bedre måte, har Vendela tidligere uttalt i tv-serien «Vendela + Petter».

Diamanter kan umulig gi glød

Nå har Helsekontrollen kjørt kremen gjennom en analyse, og der kommer det frem at det kun er 0,0005 prosent diamantstøv i kremen. For å få ett gram, må man ha over 3000 kremer.

Daglig leder i juvelérverkstedet Bugge & Authen, Remy Bugge, sier til Helsekontrollen at diamantstøv umulig kan gi glød til huden. Dessuten mener han at diamanter har en såpass høy verdi, at å male de opp og bruke de i en krem ville vært veldig dumt.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Vendela Kirsebom (@vendelaofficial)

Vendela forsvarer kremen

Når Vendela blir konfrontert med de bitte små mengdene diamantstøv i kremene, skriver hun i en SMS til Dagbladet:

«Det er en mengde som tilsvarer anbefalingen fra vår produsent av «Diamonds Day».  Hun henviser videre til markedsansvarlig i Helena Cosmetics, Harald Jacob Skaarn.

Han sier til Dagbladet at mengden diamantstøv i kremen er i henhold til anbefalingene de har fått fra produsentene av kosmetisk diamantstøv og deres samarbeidende laboratorier.

Forholder seg til produsentene

På spørsmål fra Dagbladet om hvorfor de promoterer at kremen gir glød når dette ikke er tilfellet, svarer markedsansvarlig følgende:

«I forhold til egenskapene i det endelige kosmetikkproduktet, forholder vi oss til informasjon vi får fra produsentene av de kosmetiske ingrediensene som brukes og vårt samarbeidende ISO-sertifiserte laboratorium. For «Vendela Diamonds» er det lagt vekt på å gi huden glød og vakker hudtone.»

LES OGSÅ: Petter og Vendela selger leilighetene sine. Nå begynner et nytt og spennende kapittel

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Har du hørt isen synge en kald vinternatt? lytt til dette vakre klippet

Ettåringen fra Tromsø er utenfor livsfare