in

Vendela om kreftbeskjeden: – Jeg vet ikke hvorfor slike ting ikke vipper meg av pinnen

vendela
vendela

Vendela skulle bare til rutinekontroll for å få beskjed om at alt var i orden. Det var det ikke

Kreftforeningen opplyser at rundt 7 000 kvinner i Norge behandles for høygradige celleforandringer, altså forstadier til livmorhalskreft. Hvert år får omtrent 350 norske kvinner kreft i livmorhalsen, og rundt 100 kvinner dør av sykdommen.

Flere tusen kvinner i Norge får konstatert forstadier til sykdommen og får behandlet forstadier til sykdommen hvert år. Ifølge NHI.no er livmorhalskreft den fjerde mest vanlige kreftformen hos kvinner etter brystkreft, tykktarmskreft og lungekreft.


En av de som har fått diagnosen er gründer og tidligere supermodell Vendela Kirsebom.

I et større intervju med VG forteller hun at hun for kort tid siden ble innlagt ved Ullevål sykehus for å fjerne deler av livmoren.

Beskjeden kom da hun oppsøkte gynekolog for en ren rutinekontroll for halvannet år siden. Hun ville bare sjekke at alt var i orden.

– Jeg har spist p-piller fra jeg var 16 år gammel og tenkte at det kanskje var på tide å finne andre løsninger. Jeg hadde ingen symptomer på at noe var galt, men det viste seg at jeg hadde celleforandringer i livmorhalsen. Gynekologen gjorde et lite inngrep, og jeg trodde det skulle holde, sier hun.

Men det holdt ikke. Dermed måtte Vendela inn på Ullevål sykehus for et større inngrep.

– Alt gikk bra, og alt ser ut til å gå bra. Jeg kan ikke få sagt høyt nok hvor viktig det er å sjekke seg. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det, og Petter har støttet meg hele veien, sier Vendela til avisa.

Svært mange reagerer forståelig nok med fortvilelse over en slik beskjed. Vendela tok det med fatning.

– Jeg vet ikke hvorfor slike ting ikke vipper meg av pinnen. Det ville jo vært helt normalt å bli veldig redd etter en sånn beskjed, men der er jeg ganske robust, sier hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

trist jente

Nettdebatt tar av: Kvinne anklages for å «fat shame» stedatteren (6)

Rørende historie om forbilder: Les hvem 8-åringen ville kle seg ut som da hun skulle være superhelt