Hjem Fremhevet Venter lettelser i Oslo – fasiten kommer fredag

Venter lettelser i Oslo – fasiten kommer fredag

Flere i opposisjonen i Oslo krevde gjenåpning av Oslo under bystyremøtet onsdag.

Byrådsleder Raymond Johansen ha en pressekonferanse om tiltakene i Oslo torsdag klokken 13:30. Det er ventet en gradvis åpning av restaurantene.

– Det som var en floskel for meg i høst, da jeg sa at det kommer til å være mye vanskeligere å åpne enn å stenge. Det er ikke en floskel i dag, det er en virkelighet, sier byrådsleder Raymond Johansen (AP) til VG.

Smittetallene og innlagte på sykehuset er på vei nedover. De aller fleste som er i riskogrupper for koronasmitte er nå vaksinert. Dette er ting som taler for å få videre i gjenåpningsplanen.

RELATERT: Samordner åpning av hele Stor-Oslo

Samtidig er russefeiring, eid-fest og 17. mai jokere som kan komme til å spille inn på smittetallene.

Kjøpesentrene i Oslo åpnet igjen 6. mai, etter å ha vært stengt siden 25. januar. Serveringssteder og frittstående butikker hadde da vært stengt siden begynnelsen av mars. Serveringssteder har fortsatt ikke åpent for annet enn take-away. Mange har hatt hjemmekontor helt siden pandemien startet i fjor vinter. Treningssentrene har vært stengt siden starten av november 2020. Forbudet mot mer enn to gjester i eget hjem som ble innført tidlig i mars, ble først opphevet 27. april.

Johansen bekrefter imidlertid at dersom smittetallene ikke skyter i været de neste par dagen, så kan hovedstadens innbyggere vente seg lettelser fra 27. mai.

RELATERT: Nakstad har 2 aktiviteter som holder han gående: – De 2 tingene gjør at jeg står i dette

– Vi har en drøfting i byrådet i morgen. Og det er viktig å si at så langt har den kontrollerte, gradvise gjenåpningen av Oslo vært en suksess. Vi åpnet ungdomsskoler og videregående skoler igjen for noen uker siden sammen med flere besøk i private hjem og flere idretts- og fritidsaktiviteter. Deretter åpnet vi butikker og kjøpesentre og satt opp gult nivå i barnehager og på barne- og ungdomsskoler. Så langt viser denne gradvise gjenåpningen at vi har fått økt mobilitet i Oslo, men ikke økt smitte, sier han til avisa.

Neste trinn på gjenåpningsplanen er blant annet spisesteder.

– Det alle må være forberedt på er at gjenåpning av det som ligger i trinn 2, som servering, kultur og trening, blir med sterke begrensninger, og vi er helt avhengig av at folk fortetter å være i koronamodus selv om de kan leve litt friere, sier Johansen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com