torsdag, januar 20, 2022

Ventilering av kranglefanteri og spetakkel

Mest lest nå

Det er hormoner som styrer følelser og de vi liker. Vi er vennligst med de vi kan identifisere oss med, enten det er bagateller som kroppsstørrelse og klesstil, eller store ting som livsfilosofi og drømmer.

Like barn leker best. Hormonet oxycotin blir det mye av når vi liker hverandre. Tenk om vi kunne sprayet dette hormonet lik vi nå bruker antibac? Tenk om det ble fred og ro da.

Dessverre viser forskning at vi mennesker kan være svært usympatiske når vi ikke kan identifisere oss med noen, for når noen er annerledes spiller hormonene inn og vi kan forakte andre.  


Forsøk gjerne trikset om å skille sak og person når du skal forklare en uoverensstemmelse. Fakta er at mennesker er levende og deres handlinger er konkrete og skaper historier og avtrykk i liv. Heldigvis kan tap bli vekst.

Dessuten gjør vi det sammen. Vi kan skape sammen, eller krige sammen. Sammen med en på jobben blir du teoretisk, med en annen hjertevarm og åpen, mens du med en ukjent fremmed kan bli urolig og beskytte deg.

Bli oppmerksom på at vi alltid er i felt sammen og at det er av stor betydning å øke varheten på hva som skjer i møte mellom deg og ulike andre.

Et felt av mennesker organiserer seg sammen. Det skjer fenomener som kan observeres.

Av og til kan en bli irritert på en person fordi det er reelle fenomener som er verifisert med den det gjelder, og en har grunn til å reagere. Noe helt konkret kan være uakseptabelt, urettferdig og feil. Da er det meningen at en skal reagere, og en kan bli opprørt og følelsen sinne er på sin plass. Det er imidlertid klokt å forvalte følelsene med god timing, regulering og gradering. Vær oppmerksom på at selv om du sitter og har grunn til å vær forbannet, og vet du snakker rolig og sitter avslappet, kan andre flyte ut av seg selv og bli så opphisset at de anklager deg for det de selv kjenner. Det er et problem med denne dårlige kontakten med hva som skjer på innsiden av seg selv. Det er ikke til å tro når en opplever det.

Andre ganger kan en person bli fanget i en boble der hen bare er i stand til å motta en viss tolkning fra en side av en kompleks situasjon. En tar faktisk kun inn de elementene som passer til den første tolkningen. Da står en fast, det er lite energi og en står ofte mellom barken og veden.

En kan også ha en blindsone på viktige relasjonelle ting, som andre seg og hører, men en klarer ikke å ta det inn, enda.

For ingen ting er statisk. Alt er i bevegelse. Det er alltid håp. Noen ganger er det viktig å gi slipp eller gi opp en kamp, andre ganger skal en aldri gi seg.  Utholdenhet som ide kan settes i verk som en total bestemmelse, og en gir aldri opp.

Det kan selvsagt smerte de som møter en vegg av tydelighet og klarhet, og det ansvaret er deres liv og lære. Det er mange livsoppgaver som skal løses, fra de små på noen minutter til de på mange år. Det gjør livet interessant og givende.

Det er utrolig hvordan vi kan møtes med tillit i ulik grad, eller avvise hverandre med full mistillit. Dersom du uskyldig står i et felt av mistillit og anklager, gjelder det å støtte seg selv med kraft og av hele sitt hjerte, for det er smertefullt og dødelig om en ikke gjør det. Med død så mener jeg at det drepes livskraft, kreativitet, motivasjon og planer. For om en slipper inn gift, betennelse som negativitet, destruktivitet og ondskap inn fra de som angriper og vil skade, så blir en unødvendig belastet. Beskytt deg selv fra dette, og bruk heller de destruktive kreftene der ute til å bygge opp noe konstruktivt.

For å bygge sterkere beskyttelse og rense deg trenger vi å ventilere av og til, og særlig dersom det er drama eller krig på gang.

Om det er av ondskap, sjalusi, misunnelse, maktbegjær eller mindreverdighetskomplekser er uinteressant. Det viktige her er å støtte deg, beskytte deg og ventilere.

Dette kan du lære deg på kurs hos meg eller mine kollegaer, og det er verdt hvert minutt.

Sjekk www.mentora.no for onlinekurs nå!

For det skal være fantastisk å føle, godt å tenke og gøy å leve.

Så lev livet ditt som du er, gjør som du vil og nyt – for du er nok.

Andre kan spille roller, manipulere og bryte ned. Du kan være snill, god, vennlig og nyte livet.

For du er deg og du er nok.

Eksempel på ventilering med spørsmål både innover og utover

Vær oppmerksom på at de som sier de har tjent konge og prest, er best i landet og andre vidløftigheter antagelig ikke har relevant helseutdanning. Samtidig kan du like gjerne treffe på en ubalansert lege eller kranglefant av en guru. La ikke dette stoppe deg fra å jobbe med deg selv, lytte, se filmer og oppsøke kurs og terapier for å finne det og de som passer deg.

Livet er ikke en quick-fix som vi kan løse en gang for alltid. Livet skal leves og det vil komme livsoppgaver, problemer og kaos, for så å komme orden, balanse og lykke. Livet er prosesser, møter og et univers av alt vi svært sensitive menneskevesen kan kjenne på.  Husk at sensitivitet er en sterk egenskap, så lenge du lærer deg å beskytte deg.

Mange står fastlåst og fanget i aggresjon, frykt og stress, og dette nedregulerer faktisk funksjonen i den levende organismen som det er meningen vi skal styre.  Dersom en for eksempel ikke fikk nok av det en hadde behov for, eller med komplekser og triggere som gjør en ute av stand til å tenke og handle klart, eller en fikk for mye av noe en ikke trengte, så kan en være en trussel for andre når dette blir spredd som aske i vinden.  

Disse kan forsøke å forpeste og ødelegge alt en har bygd opp, eller de dagene som er så viktige fordi de er alt en har. Hva kan du gjøre med slikt? Det er i alle fall viktig å stå sammen, om noen driver splitt og hersk spill, eller bare sverter og forstyrrer. Videre er det å støtte seg selv, ha en solid grense og ignorere det som bare tapper energi. Videre er det en prosess der brikkene spilles etter hvert, fordi dette er ikke autentisk og levende. Det er dødt og en stor klisje.

Er du til å stole på da? Holder du ord?  Farer du rundt i livet med agendaer og intensjoner som gjør godt for flokken, og ikke bare for deg som individ?

Jeg ber mine klienter om å stå på førsteplass i eget liv med kontakt og støtte i seg selv, slik at ved å være god mot seg selv kan de gjøre godt utover og ha kapasitet til å virkelig gi kjærlighet som har strømmet gjennom seg selv. Slik varme fra et annet menneske kan ikke betales med penger, for den er uvurderlig.

Er du trofast du da, eller vet du så inderlig godt at du ikke bare sextrakasserer, men også har deg med de du har makt over, eller som er avhengig av deg? Er du notorisk utro, og danser fra blomst til blomst?

Eller er du trofast? Det er en ære.

Er du til å stole på, med den største selvfølgelighet? Det kan du være stolt av, og du kan stadig bygge opp din integritet.

Er du hardtarbeidende og samarbeidsvillig? Eller er du lat, sleip og ser etter smutthull du kan tjene på, noe du kan stjele eller ødelegge?

Om du er en slik stolt, sterk og ærlig person er du i flertall.

Ønsker du å være en guru for å kompensere for kompleksene dine, og er du villig til å juge for å komme deg opp og frem? Er du villig til å sverte, fare med løgn og danne allianser bak ryggen til de som gav deg sjansen?

Er du en som skryter på deg at du er best på ditt fagområde uten at dette er blitt verifisert?

Tenk på alle de du ikke klarte å hjelpe, og som andre hjalp? Er det rettferdig at du er den store eksperten da?

Så om du bedriver fanteri, løgn, ødeleggelse og spiller rollen som offer, så er det gjennom dine handlinger faktisk noe du holder på med. Dette er mental vold, og det er forbudt.

Det motsatte mange andre gjør er å støtte, løfte, rose og bygge opp, gjerne mens de nyter livet, koser seg, gleder seg og setter pris på andre.

Dersom du har svart positivt på de rette spørsmålene, så kan du vel kjenne deg bra? Det er alt for vanlig at de beste blant oss går med kronisk dårlig samvittighet. Ta deg sammen, og la tilliten strømme gjennom deg. Gled deg og nyt det som nytes kan. For hvordan kan du skape mening for andre, dersom du ikke klarer å skape en livsglede i deg selv. Uansett hvor ille alt er ute i verden så er det mulig å gå fremover og gjøre små skritt i retning av å få det litt bedre. Det er så mange som gasser og bremser på en gang, noe som bare skaper tomgang og tapper kreftene.

Da har jeg ventilert, fått det ut og jeg føler meg mye bedre.

Prøv du også, så skal du se at du får sove godt i natt.

Beste hilsen og alt godt,

Linda

Linda Nordskog

Linda Nordskog jobber for tiden som prosjektansvarlig for forskningsprosjektene «Ny behandling for livsstilssykdommer» og «Ny protokoll for relasjonsterapi». Hun har utviklet helse og livsstilskonseptet Bergen Helhetsklinikk As. Her er hun medeier og jobber som psykoterapeut og mental trener, der hun tilbyr hypnoterapi, gestaltterapi og mental trening. Via mentora tilbyr hun onlinekurs og verktøy for mer glede og livskvalitet. Hun har også skrevet boken «Slik vokser du – Bli deg selv», og utviklet onlinekursene «Mester i eget liv» og «Mot».

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
245FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter