Hjem Kjendisnytt Vera-stjernen trådde til da en eldre kvinne falt om:  – Hun er så naturlig, veldig vennlig

Vera-stjernen trådde til da en eldre kvinne falt om:  – Hun er så naturlig, veldig vennlig

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Under innspillingen skulle det vise seg at det ikke bare er rollekarakteren Vera som er handlekraftig: Også Brenda Blethyn som spiller Vera er typen som trår til når det trengs.

ITV er i gang med filmingen av nok en sesong av det populære krimdramaet «Vera». Og nok en gang er det med Brenda Blethyn i hovedrollen. Denne gangen var det ikke bare i manuset det oppsto dramatikk. En av statistene, en eldre kvinne, fikk et illebefinnende og falt om på settet. Brenda Blethyn var ikke sen om å komme bort til kvinnen og sjekke at alt gikk greit:

– Velsigne henne! Hun er nydelig. Hun ba meg ta vare på meg selv. Hun sa at hun var opptatt og måtte løpe. Hun var som en liten kanin, sier den eldre kvinnen som er en ihuga Vera-fan til Birmingham Mail.

Da Brenda var tilbake kom hun bort til den eldre kvinnen igjen. Det medisinske teamet på filmsettet hadde sjekket at kvinnen hadde det bra, men Brenda kom selv bort til henne for å sjekke at alt var i orden.

De poserte også for en selfie sammen, med Brenda i hennes klassiske Vera-kostyme med bøttehatt.

– Hun er så naturlig – veldig vennlig. Du snakker med henne som om hun er en gammel slektning eller venn, sier kvinnen om møtet med idolet sitt.

Hartlepool Mail forteller at denne 13. sesongen av Vera spilles inn i Hartlepool, som også var location for innspillingene i 2019, 2020 og 2022.

Mens Brenda selv er kjent for å være en vennlig dame har hun tidligere uttalt at hun var litt usikker på hvordan publikum ville motta den mer bryske Vera Stanhope.

Lettet over at folk faktisk liker rollekarakteren

– Jeg må innrømme at jeg er ganske stolt. Jeg er lettet over at folk faktisk liker henne. Det er en Vera fanclub på internett, og jeg kikker ofte innom denne siden og leser alle mulige debatter om forholdet hun har til kollegaen, kjærlighetslivet hennes og dialekten hennes, har  Brenda Blethyn tidligere uttalt.

Selv er Brenda Blethyn overrasket over at hun i sin alder fortsatt får tilbud om roller.

– Jeg føler meg velsignet fordi jeg vet hvor heldig jeg er. Sannheten er at det er mange gode skuespillere som kunne ha spilt Vera like godt som meg, kanskje også bedre. Men de fikk ikke tilbud om jobben. Så jeg teller velsignelsene mine hver dag

Om lykken smiler til henne nå, så har ikke livet alltid vært enkelt.

Brenda var en voksen dame da rollene begynte å strømme inn. Hun jobbet som sekretær i 20 år i togselskapet British Rail før hun omsider tok mot til seg og ble med i et lokalt amatørteater. Når hun fikk ros og folk mente hun kunne leve av å være skuespiller syntes hun først det hørtes ut som et uansvarlig forslag.

– Men faren min sa alltid at det ikke er noe galt i å prøve og feile, men det er ikke bra å ikke prøve, mimrer hun og forteller at hun dermed begynte på skuespillerutdanning i voksen alder.

Tung skilsmisse

Brenda Blethyn var i sekstiårene før hun fikk stjernerollen som Vera Stanhope.

– Veien dit var ikke brolagt med hovedroller, sier hun og legger til at hun aldri har vært opptatt av å ha hovedrollen.

Da hun satset på skuespillerkarrieren var ektemannen som hun hadde støtte gjennom hans utdanning som grafisk designer, hennes støtte i skuespillerambisjonene.

– Dessverre gikk ekteskapet i oppløsning, sier hun.

Brenda var kun 19 år da hun giftet seg med sin første mann Alan Blethyn.

– Min første mann, Alan Blethyn, falt for en annen. Jeg var knust da han dro, men han var virkelig en herlig fyr – og den andre damen er også hyggelig, sier Brenda ifølge Express.

Hun fortalte ifølge the Express også om bruddet i et intervju med The Scotsman i 2019: Her innrømmer hun at hennes travle dager som skuespiller nok kom i veien for ekteskapet.

Vera-stjernen giftet seg på nytt i 2010 med filmregissøren Michael Mayhew. Da hadde de allerede vært et par i tre tiår.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com