onsdag, august 5, 2020

Verdens beste pepperkaker

Mest lest nå

Adventstiden er for fullt i gang og kakebaking er sikkert en av de mange tingene som står på listen din over hva som skal gjøres før jul.

Pepperkaker en en klassiker og er alltid gøy å lage. Mange sverger til ferdig pepperkakedeig, og det blir selvsagt like morro, men har du lyst til å lage pepperkaker som smaker mye, mye bedre enn ferdigdeig, ja da må du prøve denne oppskriften. Dette er nemlig verdens beste pepperkaker.

Foto: Pixabay

Oppskrift på verdens beste pepperkaker
225 g smør
4,5 dl sukker
2,25 dl sirup
2,25 dl fløte
1,5 ts kardemomme
1,5 ss malt kanel
1,5 ts malt ingefær
1,5 ts malt nellik
1/2 ts malt sort pepper
1 ts bakepulver
ca 12 dl hvetemel

Melisglasur:

500 g melis
1 eggehvite
Tilsett eventuelt ett par sitrondråper for litt syrlig smak.

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett sukker, sirup og fløte. Dette varmes opp under omrøring til sukkeret begynner å smelte. Bland så alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett den varme smør- og sukkerblandingen. Bland deigen godt sammen. Hvis deigen blir for løs kan du bare tilsette litt mer mel, hvis den blir for tørr kan du tilsette litt vann for å samle deigen igjen. La gjerne deigen stå kaldt i en halv til en times tid, da er den enklere å ha med å gjøre. Kjevle ut deigen i ca. 3 millimeters tykkelse.

 

Stek peperkakene ved 180 grader i 8 – 10 minutter. Følg godt med slik at de ikke blir brent. Pynt med melisglasur. Om du ønsker farget glasur kan du tilsette konditorfarge.


Kos deg med både bakingen og smakingen!

130,319FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter