Hjem Dyr Verdens eldste gorilla (67) feirer med fruktkurv
Dyr

Verdens eldste gorilla (67) feirer med fruktkurv

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Gorillaen Fatou fylte 67 år for et par dager siden. Hun er det eldste dyret i Berlin Zoo, men også den eldste gorillaen i verden. 

Dagen ble selvfølgelig feiret – og bursdagsfesten hennes ble delt på Facebook:  

«Teamet at dyrepassere som ser til Fatou har nok en gang jobbet hardt og overrasket Fatou med en godt fylt gavekurv. I tillegg til masse grønnsaker kunne bursdagsbarnet også kose seg med litt frukt», skriver Dyreparken i Facebook-innlegget der de har delt bilder av jubilanten som ser ut til å ha sans for gaven sin.

Ein Hoch auf Fatou! 🎉 Die Gorilla-Dame wird heute 67 Jahre alt – damit ist sie nicht nur das älteste Tier bei uns im Zoo…

Posted by Zoo Berlin on Saturday, April 13, 2024

Ifølge DW.com flyttet Fatou til Berlin i 1959, to år før Berlinmuren ble bygget. Da muren falt i 1989, var hun der fortsatt. 

Selv om Berlin Zoo ikke kjenner Fatous nøyaktige alder eller fødselsfag, regnes hun som  den eldste gorillaen i verden.

Hun kom til Europa sammen med en sjømann som prøvde å bruke henne som betalingsmiddel på en pub i den franske havnebyen Marseille, før hun til slutt endte opp i det som da var Vest-Berlin.

Da Fatou dukket opp sammen med sjømannen i Marseilles, anslo ekspertene alderen hennes som rundt to år. Og alle må jo ha bursdag – så siden den gang har bursdagen hennes som er ukjent blitt feiret 13. april.

Akkurat som eldre mennesker unngår Fatou for mange søte godbiter og holder seg mer og mer til myk mat som hun kan tygge uten tenner.

Hennes artsfrender ute i naturen blir typisk opp til 35 år, mens gorillaer i fangenskap gjerne blir 50. Fatou har dermed holdt koken betydelig lenger enn man skulle vente, og er fortsatt en sprek dame. 

Selv om hun er betydelig mye eldre enn gorillaer vanligvis blir, så er det først nylig hun har tatt over tittelen som “dyreparkens eldste”. Det skjedde da flamingoen Ingo døde i en alder av 75 år.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com