Hjem Dyr Verdens eldste hund med nok en milepæl
Dyr

Verdens eldste hund med nok en milepæl

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En portugisisk hund har blitt kåret til verdens eldste noensinne av Guinness World Records – og slo dermed en rekord som har stått i nesten hundre år.

Da hunden fikk «bevis» på sin anselige alder fra Guinness, var han «kun» 30 år.

Men nå kan TV 2 melde at Bobi i dag har feiret 31-årsdagen sin.

Bursdagen ble feiret hjemme i den portugisiske landsbyen Conqueiros, og TV-kanalen opplyser at det var mer enn 100 gjester til stede for å gjøre stas på 31-åringen.

Eieren Leonel Costa, som kun er sju år eldre enn hunden sin, forteller at Bobi ble feiret med et tradisjonelt portugisisk selskap.

Bobi er av rasen Rafeiro do Alentejo. Denne hunderasen har en gjennomsnittlig levealder på 12 til 14 år. Det snittet har Bobi passert for lengst. 1. februar var Bobi 30 år og 226 dager.

I 1992 var Bobi på besøk hos veterinærene i Leiria i Portugal, og den imponerende alderen hans er dermed, ifølge BBC, bekreftet av offisielle portugisiske veterinærkilder. Dermed kan hunden Bobi skilte med at han er den aller eldste hunden som noen gang har levd.

Den forrige hunden som hadde tittelen verdens eldste noensinne var australske Bluey. Han døde i 1939 i en alder av 29 år og fem måneder. Det skulle dermed gå nesten hundre år før noen klarte å slå rekorden til Bluey, som dermed har figurert i et betydelig antall Guinnes World Record-bøker opp gjennom årene.

Selv om Bobi har rundet 31, forteller eierne at hunden har det bra for alderen.

De senere årene har han blitt litt mer stivbeint, og synet er heller ikke helt som det var tidligere, men hunden spaserer rundt og koser seg på gården der han bor.

Bobi har bodd sammen med familien Costa i landsbyen Conqueiros, like ved den portugisiske vestkysten, hele livet. Da han ble født var det tre andre valper i kullet.

Leonel har tidligere fortalt at foreldrene hans syntes de hadde alt for mange dyr. Det var dermed ikke snakk om å beholde valpene: Bobi skulle egentlig ha blitt avlivet sammen med de tre andre valpene – men Leonel og brødrene hans klarte å gjemme unna den ene av valpene, nemlig Bobi. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com