Hjem Historier fra livet Verdens eldste mann (121) feirer bursdagen – i fin form tross korona

Verdens eldste mann (121) feirer bursdagen – i fin form tross korona

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Andrelino Vieira da Silva bor i den brasilianske byen Aparecida de Goiania. Han ble 121 år tidligere i februar, og feiret tross korona.

Syvbarnsfaren markerte 121-årsdagen med en liten sammenkomst med familien. De bor alle på samme tomt som Andrelino, og alle – inkludert Andrelino selv som er verdens eldste mann – er på bedringens vei etter å ha hatt Covid-19.

– Det er et stort privilegium å ha en person på denne alderen i familien som kan dele historier med oss. Datteren min har fått muligheten til å oppleve å ha en oldefar. Det fikk ikke jeg. Vi verdsetter hvert øyeblikk. Han reiser, han går på barer, han gjør alt, sier barnebarnet hans, Janaina Lemes de Souza (36), ifølge den britiske avisen Daily Mail.

Familien eier tre av husene på tomta. Janaina Lemes de Souza og familien hennes bor i ett av husene sammen med ektemannen og barna.

Og det er ikke noen skrøpelig mann som fyller 121 år – Andrelino er tvert i mot i svært god form:

– Han er klar, aktiv, lager maten sin, tar seg av de små tingene sine selv, forteller hun.

Han har ikke noe offisiell fødselsattest. Dermed er det verdens eldste kvinne, japanske Kane Tanaka, som regnes som verdens eldste person. Hun er født i 1903 og fylte 119 år 2. januar. På Andrelinos ID-kort står fødselsdatoen 3. februar 1901.

Det er uvisst om Andrelino og familien vil forsøke å få dokumentert alderen hans slik det kreves for å komme inn i Guinness rekordbok.

Tanaka overtok «tittelen» i 2020, da hun med 117 år og 261 dager passerte forgjengeren.

Frem til i sommer var Gudrun Nymoen Norges eldste person. 110-åringen var 8 år da spanskesyken kom til Norge, og er dermed en av få i Norge som husker den forrige pandemien som rammet verden. Hun var selv smittet av den fryktede sykdommen som krevde 13-15.000 liv i Norge og mellom 50 og 100 millioner mennesker globalt. Men Gurdun kom seg gjennom spanskesyken. De siste 10 årene bodde hun på Osen Pensjonistheim, hvor hun ifølge Østlendingen også døde torsdag 8. juli.

Før Gudrun Nymoen var det Marie Antonette Andersen som ble født 29. september 1909 som var Norges eldste person. Marie Antoinette bodde hjemme til hun var 104. Inntil da gikk hun selv på butikken, spilte biljard og klarte seg med hjemmehjelp en gang hver 14. dag. Men de seks siste årene bodde hun på Leirfjord sykehjem, nær Sandnessjøen. Marie Antoinette har både tipp-oldebarn og et 74 år gammelt barnebarn. Marie døde i februar 2020.

Gunnhild Lyse er i dag den eldste personen i Norge med sine 108 år.

Den personen som har blitt eldst av alle i Norge, er Maren Bolette Torp fra Oslo. Hun var født i 1876 og døde i 1989, 112 år og 61 dager gammel.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com