Hjem Nyheter Verdens eldste mann er død – Dette mente han var hemmeligheten bak et langt liv

Verdens eldste mann er død – Dette mente han var hemmeligheten bak et langt liv

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Juan Vicente Perez Mora fra Venezuela, som ble anerkjent av Guinness World Records som verdens eldste mann i 2022, døde tirsdag, 114 år gammel.

Venezuelas president, Nicolas Maduro, uttaler på sosiale medier at «Juan Vicente Perez Mora har trådt inn i evigheten i en alder av 114 år.»

Perez fikk offisielt tittelen som den eldste levende mannen 4. februar 2022, da han var 112 år og 253 dager gammel, ifølge Guinness. Som far til 11 hadde han per 2022, 41 barnebarn, 18 oldebarn og 12 tippoldebarn. Bonden, kjent som Tio Vicente, ble født i byen El Cobre, i Andesfjellene i delstaten Tachira den 27. mai 1909, og var det niende av 10 barn.

I en alder av fem år begynte han å arbeide sammen med sin far og brødre med jordbruk, der han bidro til høstingen av sukkerrør og kaffe, ifølge en uttalelse fra Guinness i 2022.

Perez gikk senere inn i en rolle som sheriff, hvor han var ansvarlig for å løse land- og familiestridigheter, samtidig som han fortsatte sitt arbeid innen jordbruk.

Hemmeligheten bak et langt liv

Juan har også delt sin hemmelighet til et langt liv. Han uttalte seg til Guiness World Records i 2022 om nettopp det. Hans hemmelighet for et langt liv er å «jobbe hardt, hvile på helligdager, legge seg tidlig, drikke et glass aguardiente (brennevin) hver dag, elske Gud og alltid bære ham i hjertet.»

Som en troende mann ba Juan Vicente minst to ganger om dagen som en del av sin daglige rutine. Juan mottok tittelen som verdens eldste levende mann etter at Spanias Saturnino de la Fuente Garcia gikk bort den 18. januar 2022, 112 år og 341 dager gammel.

Juan Vicente Perez Mora
Juan Vicente Perez Mora da han ble kåret til verdens eldste mann i 2022. Foto: Guiness

Verdens eldste

I fjor feiret Maria Branyas Morera sin 117-årsdag og med det ble hun lagt til i Guinness World Records (GWR) liste over verdens eldste. Født i 1907, er hun nå den eldste levende personen som har overlevd første og andre verdenskrig, den spanske influensapandemien og COVID-19-pandemien.

I en bursdagshilsen til Maria Branyas Morera på Facebook skrev Guinness World Records:

«Gratulerer med dagen til Maria Branyas Morera som feirer sin 117-årsdag i dag. Hun ble verifisert som verdens eldste person i januar 2023. Maria ble født 4. mars 1907 i San Francisco, USA, men flyttet tilbake til Spania med familien da hun var åtte år for å bosette seg i Catalonia. Hun har levd i regionen siden da og har bodd på samme sykehjem de siste 23 årene.» I kommentarfeltet til innlegget uttalte Guinness World Records at hun ble den eldste personen på jorden i januar 2023, etter dødsfallet til 118 år gamle Lucile Randon (Frankrike).

Mrs Morera is 115 years 321 days old, as of 19 January 2023 🙌María Branyas Morera (USA/Spain) is now confirmed as the…

Posted by Guinness World Records on Thursday, January 19, 2023

LES OGSÅ: 108-åringen røper hemmeligheten bak et langt liv

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com