tirsdag, januar 28, 2020
Nyheter Verdens eldste mann med Downs syndrom fyller 77 år

Verdens eldste mann med Downs syndrom fyller 77 år

-

Kenny Cridge fra Somerset i England blir i disse dager skrevet inn i Guinness rekordbok som verdens eldste mann med Downs syndrom.

Det syns Kenny er veldig stas. I dag bor Kenny på et sykehjem i hjembyen sin. Der får han all støtte og omsorg han trenger. De ansatte forteller at Kenny er en livsglad mann som alltid har en spøk på lur. Hans elsker å spille munnspill, tøyse med venner og spise kaker og godteri.

Ann Nicholson er sjef ved sykehjemmet der Kenny bor. Hun forteller at han er veldig populær blant de ansatte.

«Kenny kan lyse opp enhvers dag med smilet og latteren sin», sier hun. Det skriver Newsner.

Foto: YouTube / RT

Trodde han var dødfødt

Og 77-årsdagen ble feiret som seg hør og bør når den fører til en plass i rekordboken. Familie og venner var samlet sammen med de ansatte på sykehjemmet for og ferie den livsglade mannen. Det ble både kake, gaver og ballonger, akkurat slik en ekte bursdag skal feires.

Kenny ble født sammen med sin tvillingsøster, Dorothy tilbake i 1939. Jordmoren trodde den gangen at Kenny var dødfødt. Hun la Kenny til side rett etter fødselen for å ta imot tvillingsøsteren hans. Men det tok ikke lang tid før Kenny begynte å gråte. Den lille, stille gutten var ikke så stille likevel.

Da legene skjønte at Kenny hadde Downs syndrom, fortalte de foreldrene at de forventet at han ikke kom til å leve lenger en 12 år. Man visste ikke så mye om mennesker født med Downs syndrom tilbake i 1939. Mange er født med tilleggssykdommer, som man i dag kan behandle.

YouTube / RT

Men Kenny hadde mye han skulle utrette i livet sitt. Og han har gjort flere leger stum av forbauselse med sin høye alder. Kenny har også overlevd sin tvillingsøster, som døde for mange år siden.

Her kan du se en video fra Kennys bursdagsfeiring:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Etter over 20 år alene: Ullared-Maritta (75) har endelig funnet kjærligheten

Den populære TV-serien "Ullared" har rullet over norske TV-skjermer i mange år, og gitt oss uforglemmelige opplevelser med Maritta og søsteren Gunnel og bestevennene...

John Arne Riise kjøper gaver til kona for 25.000 kroner i måneden

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) har et svært høyt forbruk. Det kom frem da han deltok i TV-programmet "I lomma på Silje". I snitt...

Sissel Kyrkjebøs datter går i morens fotspor – Slik ser hun ut nå

Sarah Kyrkjebø Skoller (20) har blitt en voksen dame, og har valgt å gå i morens fotspor. Før jul, var hun med moren på...