in

Verdens eldste pingvin (43) har funnet seg en kjæreste

skjermbilde: Facebook

Den 43 år gamle pingvinen bor i Metro Richmond Zoo i Virginia, USA.

ET, som er verdens eldste afrikanske pingvin, bor i en privat innhegning med sin 30 år yngre livsledsager etter at hun ble mobbet av pingvinkolonien.

Pingviner er vanligvis monogame, men ET, som ifølge britiske avisa Daily Mail har overlevd to tidligere partnere, har gått mot dette instinktet og tatt 13 år gamle Einstein som sin nye toy boy.


– Hun og Einstein kommer fantastisk overens, selv om hun er eldre enn han, sier en av dyrepasserne ifølge avisa til Washington Post.

Dyrepasseren legger til at hengivenheten går begge veier.

– Hun og Einstein er veldig knyttet til hverandre og liker å tilbringe mye kvalitetstid sammen.

Normal levetid er 15-20 år

Normalalderen for arten er mellom 15 og 20 år ute i naturen, men det er noen sjeldne tilfeller av lengre levetid for pingviner som bor i dyrehager.

En del av Metro Richmond Zoos pingvinkoloni. ET er nå skilt fra kolonien fordi noen av de yngre pingvinene mobbet henne. Foto: Metro Richmond Zoo

Dyrepassere tilskriver den høye alderen til utrolige gener og en sterk livskvalitet.

Da hun fylte 43 forrige måned sa en av dyrepasserne hennes, Jessica Gring at de ønsket å gjøre dagen til den beste bursdagen noensinne. ET fikk feire med en dukkert i et privat basseng og en hel kake laget av loddefisk.

Ble mobbet av de yngre

Men livet hennes har ikke vært uten motgang, da hun begynte å knytte bånd til Einstein i 2012, la dyrepassere merke til at enkelte av de yngre fugler begynte å hakke på henne.

– Etter hvert som hun ble eldre, begynte noen av de yngre pingvinene å mobbe henne, så vi har laget et pensjonisthjem til ET som hun kan nyte sammen med Einstein, sier, direktør for Metro Richmond Zoo, Jim Andelin.

Hun kan fortsatt se pingvinkolonien gjennom gjerdet, men de kommer mye bedre overens når det er netting mellom dem.

Kalt opp etter filmklassiker

ET ble klekket ut i Detroit Zoo 28. januar 1980, og ble deretter sendt til Columbus Zoo. Det var der hun i 1982 fikk navnet sitt ET – det samme året som den ikoniske filmen «E.T. the Extra-Terrestrial» sendte folk på kino i hopetall.

Som 15-åring flyttet hun til Virginia zoo, som fortsatt er hjemmet hennes.

– Vi hentet inn 10 pingviner, inkludert ET, fra Columbus Zoo da vi åpnet i 1995. Siden den gang har vi klekket ut 299 pingviner her, forteller dyrehagens direktør.

Han sier at de fleste av pingvienen som er klekket ut har dratt til andre dyrehager, og legger til at ingen av de andre har vært i nærheten av å ha samme levetid som ET.

– Hun er litt tregere nå, men hun nyter fortsatt livet og er lykkelig, sier direktøren.

Datteren til ET ble 37 år

ET lever et rolig og behagelig liv med Einstein. Og tross alderen er hun ved god helse, men hun har mistet noe av synet og får også medisiner for leddgikt.

ET (til høyre)høyre, og kjæresten hennes Einstein har sin egen innhegning i Metro Richmond Zoo. Foto: Metro Richmond Zoo

I løpet av de mange årene hun har bodd i dyrehagen har hun klekket rundt et dusin egg. Det siste egget hun klekket var i 2016. Og teorien dyrepasserne har om at ET har gode gener kan nok stemme – for en av døtrene hennes levde til hun var 37.

En aktiv dame

Pingviner har, i likhet med folk, individuelle personligheter. Og ET er intet unntak. Hun er en aktiv dame som elsker å leke med bobler og speil. Og selv om hun er betydelig mye eldre enn maken sin, så bruker hun mye mer tid på å svømme enn det den unge Einstein gjør.

Afrikanske pingviner har vært oppført som truet siden 2010. Bestanden av denne pingvinarten er redusert med vanvittige 95 prosent i løpet av de siste 100 årene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Blir dette nok en serie-suksess om damefotball?

Denne populære fjellturen har blitt vår femte nasjonale tursti