Forsiden Nyheter Verdens første universelle kreftvaksine laget av nordmenn - kan være klar om...

Verdens første universelle kreftvaksine laget av nordmenn – kan være klar om 3 år

En vaksine mot kreft. Drømmen og håpet om en slik vaksine er uendelig sterk hos så mange av oss. Nå håper norske forskere at de har funnet løsningen. 

NRK melder i dag at det gjenstår en avgjørende studie for å bekrefte at vaksinen faktisk fungerer. Om så er tilfellet kan den være på markedet om tre år.

All type kreft

Selskapet Ultimovacs utvikler i disse dager en vaksine som skal kunne brukes mot og holde alle kreftformer i sjakk. Ifølge NRK mener selskapet at vaksinen også skal virke forebyggende for personer som har arvelig kreft i familien.

Reklame

– Den store drømmen er at kreft kan bli en kronisk sykdom som vi kan behandle, så det blir mer å leve med en kreftsykdom enn å dø av den, det er håpet vårt, forteller Jònas Einarsson, administrerende direktør i Radiumhospitalets forskningsstiftelse (Radforsk) og styreleder i legemiddelselskapet Ultimovacs til kanalen.

 

View this post on Instagram

 

❤️ #FuckCancer #FCancer #MothersDay

A post shared by Fuck Cancer (@letsfcancer) on

Det norske selskapet som blant annet består av norske forskere hever at vaksinen skal kunne gjøre at de fleste overlever kreft, da kombinert med immunterapi.

150 skal testes 

Studien som nå skal gjennomføres for å verifisere at vaksinen virker godt nok skal utføres på 150 pasienter. Alle med føflekkreft med spredning.

LES OGSÅ
Jasså, trodde du sommeren var over? Nei da, denne uken får vi en ny supersommer

Ultimovacs sier at signalene så langt er at vaksinen fungerer, men må testes på flere mennesker for at man skal være helt sikker.

– Den er helt avgjørende. Vi har signaler om at den virker, men vi har ikke testet den ut på mange nok pasienter til at vi kan si det med stor grad av sikkerhet, sier Øyvind Kongstun Arnesen, administrerende direktør i Ultimovacs til NRK før han forteller litt om hvordan vaksinen fungerer.

– Vaksinen bygger på detaljkunnskap om kreftceller, og hvordan immunsystem og kreftceller samspiller.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Etter Anne Grete Preus bortgang : Ingrid Bjørnov med rørende minneord

I går kom den sørgelige nyheten om at Anne Grete Preus er død. I dag fylles sosiale medier av minneord og kondolanser.  Anne Grete Preus...

Sykepleieren løp ut av rommet da hun så hva som var i pasientens øre

Susie Torres fra Kansas City trodde hun hadde vann i øret, og tok seg en tur til legen. Da sykepleieren sjekket øret hennes, løp...

Hun er 83 år gammel, og hun er kroppsbygger. Se de utrolige bildene

Ernestine Shepherd var ikke spesielt opptatt av noen form for trening som ung. Ikke før hun ble 56 år. Etter det, tok det plutselig...

Ulrikke Falch fikk voldsomt angstanfall – endte på legevakta

Skuespiller Ulrikke Falch (23) har jobbet med en ny tv-serie kalt "F-ordet". Serien har blitt utsatt flere ganger på ubestemt tid. Nå forteller Ulrikke...

Alex Rosén sjokkerer Märtha Louise i radioprogram

Da prinsessen vår nylig var gjest i "Alex Rosén Show" på Radio Rock, mistet hun både munn og mæle av Alex ville AG3-historie. Det mange...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT