En vaksine mot kreft. Drømmen og håpet om en slik vaksine er uendelig sterk hos så mange av oss. Nå håper norske forskere at de har funnet løsningen. 

NRK melder i dag at det gjenstår en avgjørende studie for å bekrefte at vaksinen faktisk fungerer. Om så er tilfellet kan den være på markedet om tre år.

All type kreft

Selskapet Ultimovacs utvikler i disse dager en vaksine som skal kunne brukes mot og holde alle kreftformer i sjakk. Ifølge NRK mener selskapet at vaksinen også skal virke forebyggende for personer som har arvelig kreft i familien.

– Den store drømmen er at kreft kan bli en kronisk sykdom som vi kan behandle, så det blir mer å leve med en kreftsykdom enn å dø av den, det er håpet vårt, forteller Jònas Einarsson, administrerende direktør i Radiumhospitalets forskningsstiftelse (Radforsk) og styreleder i legemiddelselskapet Ultimovacs til kanalen.

 

View this post on Instagram

 

❤️ #FuckCancer #FCancer #MothersDay

A post shared by Fuck Cancer (@letsfcancer) on

Det norske selskapet som blant annet består av norske forskere hever at vaksinen skal kunne gjøre at de fleste overlever kreft, da kombinert med immunterapi.

150 skal testes 

Studien som nå skal gjennomføres for å verifisere at vaksinen virker godt nok skal utføres på 150 pasienter. Alle med føflekkreft med spredning.

LES OGSÅ
Derfor er dette populære krydderet borte

Ultimovacs sier at signalene så langt er at vaksinen fungerer, men må testes på flere mennesker for at man skal være helt sikker.

– Den er helt avgjørende. Vi har signaler om at den virker, men vi har ikke testet den ut på mange nok pasienter til at vi kan si det med stor grad av sikkerhet, sier Øyvind Kongstun Arnesen, administrerende direktør i Ultimovacs til NRK før han forteller litt om hvordan vaksinen fungerer.

– Vaksinen bygger på detaljkunnskap om kreftceller, og hvordan immunsystem og kreftceller samspiller.