Forsiden Historier fra livet Verdens minste baby veide ikke mer enn en sjokoladeplate da hun ble...

Verdens minste baby veide ikke mer enn en sjokoladeplate da hun ble født – mot alle odds overlever hun

En av verdens minste babyer veide ikke stort mer enn en sjokoladeplate da hun ble født.

Manushi, fra Rajasthan i India, ble født hele 12 uker for tidlig og veide knapt 400 gram da hun ble født. Føttene hennes var ikke større enn farens tommelfingernegl og hun var bare 21,8 centimeter lang. Manushi regnes for å være den minstefødte baby i Asia som noensinne har overlevd.

Reklame

Huden var papirtynn, hun pustet ikke og de indre organene var ikke fullt utviklet ennå. Seks måneder senere ble hun utskrevet fra sykehuset – kun 2,3 kilo tung.

Til tross for at hun kun fikk 0,5% sjanse for å overleve uten noen form for hjerneskade, forteller legene at det virker som om hennes intellektuelle utvikling er som hos normalfødte barn.

Manushis mor, Seeta (48) og far Giriraj (50), forteller at den lille piken «sloss og sloss og sloss mot oddsene, og vant».

Manushi, som ble født 12 uker for tidlig, hadde samme vekt som en plate sjokolade.

Hun var kun 21,8 centimeter lang, og føtter på størrelse med fingernegler.

Selv om legene kun ga henne 0,5% mulighet for å overleve uten hjerneskade, ble Manushi utskrevet fra sykehuset etter seks måneder – og alt virker som normalt!

Kjempet for å puste

Seeta og Giriraj forteller at den lille piken «sloss og sloss og sloss mot oddsene, og vant».

Seeta led av farlig høyt blodtrykk under svangerskapet da en ultralydundersøkelse viste manglende blodtilførsel til fosteret. Umiddelbart etter oppdagelsen ble det utført et akutt keisersnitt den 15. juni – knapt 28 uker ut i svangerskapet.

LES OGSÅ
Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Straks etter keisersnittet ble Manushi lagt i kuvøse og respirator og overført til Jivanta Childrens Hospital NICU.

– Da Manushi ble født var det stor uvisshet om hva som skulle skje. Hun hadde store problemer med å puste så hun ble lagt i respirator for å hjelpe de bittesmå underutviklede lungene hennes. Hun kunne heller ikke få mat på grunn av magen ikke var utviklet ennå, forteller Dr Janged til DailyMail.

Derfor fikk Manushi all næring intravenøst, og til tross for den allerede lave vekten, gikk hun ytterligere ned i vekt de første ukene. Sju uker senere var hun imidlertid sterk nok til å motta næring i form av morsmelk.

Hun fikk flere blodoverføringer, og når de skrudde av respiratoren klarte hun å puste for egen hjelp når hun sov.

Manushi ble født med papirtynt skinn, underutviklede organer og uten å kunne puste selv.

Manushi er den minstefødte babyen noensinne født i Asia.

På grunn av morens høye blodtrykk ble Manushi født med akutt keisersnitt.

På grunn av foreldrenes lave inntekt reduserte sykehuset behandlingskostnaden tilsvarende drastisk så de skulle få råd til best mulig pleie. Her er et bilde av det medisinske laget og foreldrene med lille Manushi.

Del gjerne artikkelen hvis du synes alle barn fortjener en sjanse, samme hvor tidlig de blir født.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT