Elefanten Flavia er kjent som verdens tristeste elefant. Hun levde nesten hele livet sitt i ensomhet i en dyrehage i Spania.

Flavia har ikke vært sammen med andre elefanter på 43 år. Hun levde helt ensomt og alene i dyrehagen Cordoba Zoo sør i Spania.

Flavia er av typen asiatisk elefant, og kom til dyrehagen da hun var bare 3 år gammel. Hun har siden brukt livet sitt på å underholde besøkende. Flavia var 47 år da hun døde. Det skriver Independent.

Foto: Zoo de Córdoba

Sosiale dyr med masse følelser

Elefanter er veldig intelligente og sosiale dyr. Ifølge National Geographic, er elefanter fulle av følelser, og kan både gråte, le og leke.

Når elefanter gjenforenes etter lang tid fra hverandre, blafrer de med ørene, og hilser hverandre med lyder. Og når en elefant i flokken dør, sørger de andre elefantene i flere dager. De utøver også ofte et rituale der de samler seg i stillhet rundt den døde.

Dyrerettighetsgrupper har lenge jobbet for å hjelpe Flavia. De mener hun har hatt en dyp depresjon.

Dyreorganisasjonen PACMA, sier Flavia levde innesluttet og i ensomhet, og at hun led i mangel på samhandling med andre elefanter.

Bestemte at hun skulle få slippe

Flavias helse hadde blitt kraftig forverret de siste seks månedene før hun døde og dyrehagen annonserte hennes død med dyp sorg forrige fredag.

LES OGSÅ
Alexander (19) sluttet etter ett år i hjemmepleien - ”Jeg er helt ferdig”

Amparo Pernichi, rådgiver med ansvar for miljøspørsmål, sa på en pressekonferanse på rådhuset, at Flavia til slutt ikke klarte å stå på beina sine, og at de dermed bestemte at det ville være best for henne å få slippe å leve lenger.

Amparo sier at Flavia har vært et ikon for byen, og at hennes død er spesielt trist for de som har jobbet med henne og passet på henne hele livet, og som også var der sammen med henne da hun døde.

Dyreorganisasjonen PACMA, oppfordrer nå dyreparken til å slutte å ta inn flere dyr, og sørge for at dyrene som allerede er i fangenskap ikke reproduserer seg.

Del videre for å vise din avsky mot at man holder elefanter i fangenskap – dette er prisen å betale!