«Verdens tristeste isbjørn» har levd innesperret på 39 kvm – nå er han endelig fri!

2835

Pizza er kjent som verdens «tristeste isbjørn». Kanskje ikke så rart ettersom livet hans har bestått i å være en isolert «underholdningsmaskin» på et kjøpesenter i Kina.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bjørnen har vært innesperret alene på 39 kvadratmeter i flere år.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dette er langt fra uvanlig i Kina. Man låser dyr inn i små glassbur, slik at skuebelystne shoppere kan ta selfies sammen med dem. I kjøpesenterert hvor Pizza har vært innesperret er det i følge Metro 500 andre arter i fangenskap. Blant annet ulv og hvalross. Store dyr som burde levd under helt andre forhold.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pizza har fått et bedrøvelig ansiktutrykk i løpet av tiden i fangenskap, og har derfor fått tilnavnet «verdens tristeste isbjørn».

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dyrevernsorganisasjoner i Kina har heldigvis tatt affære. Over 50 dyrevernsgrupper sendte et brev til guvenøren i Guangdong-provinsen, hvor det omtalte kjøpesenteret er lokalisert. De krevde at dyrene ble satt fri.

Guvenøren har tatt grep og erklært kjøpesenterets dyrehold for ulovlig. Kjøpesenteret melder at de vil slippe fri alle dyrene.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

For Pizza vil dette bety at han vil bli tilbakeført til en arktisk park, den samme parken hvor han vokste opp og som familien nå er.

Dr. Peter Li er ansatt hos Humane Society International. Han er overlykkelig over nyheten, og uttaler:

Endelig vil han kunne få kjenne solen varme i pelsen, trekke inn frisk luft og se på skyene sammen med sine foreldre. 

En gledens nyhet! Del den gjerne videre!

SISTE NYTT

Advertisements