Bilder fra nasjonalparken Masai Mara i Kenya går nå viralt etter at en guide plutselig kom over et prikkete sebraføll.
Det var turistguiden og fotografen Antony Tira som kom over det helt uvanlige føllet.
«Jeg trodde først at noen hadde fanget den og malt på den eller markert den», sier Antony Tira til Daily Nation.
Men det var heldigvis ingen som hadde fanget det lille føllet og malt prikkene på den. I stedet for å bli født med de vanlige svarte og vite stripene, ble det lille føllet født mørkebrun med hvite prikker.
To uker gammel
Antony tok bilde av føllet, og la det ut på parkens Facebook-side. Nå går bildet viralt i sosiale medier. Mange lar seg både forføre og sjokkere av det lille føllet.
Den lille sebraen har nå fått navnet Tira etter guiden som fant han. Tira er nå cirka to uker gammel, og er en frisk og rask sebra. Han ser ikke ut til å bry seg om prikkene sine. Det gjør heller ikke moren eller de andre sebraene i flokken.
En sjelden genetisk mutasjon
Tira har trolig har en tilstand som kalles pseudomelanisme, som er en sjelden genetisk mutasjon der sebraene får et avvikende stripemønster.
Ifølge eksperter, er det svært uvanlig at sebraer fødes med prikker i stedet for striper. Det er ikke tidligere observert prikkete sebraer i Masai Mara i Kenya. Men en liknende sebra er blitt observert ved Okavango-deltaet i Botswana.
Blir som regel ikke så gamle
Andre sebraføll med prikker, har ikke blitt eldre enn seks måneder. Årsaken kan være at de prikkete sebraene skiller seg ut fra flokken. Sebraens striper fungerer som kamuflasje og beskyttelse. Sebraer lever i flokk, og jo større flokken er, jo vanskeligere er det for en løve å skille ut en enkelt sebra i stripelandskapet.