Forsiden Nyheter Veronica ble forbanna da hun så sønnens klassebilde

Veronica ble forbanna da hun så sønnens klassebilde

Et av høydepunktene gjennom et skoleår er når klassen skal ta årets klassebilde. Det skal være en forevigelse av samhold, kameratskap og være et minne du kan ta med deg videre i livet.

Men slik blir det ikke for alle. For noen år siden var det tid for klassebilde på en svensk skole i Varberg i det sydvestlige Sverige.

Veronica Appelgren ble mildt sagt både forbanna og lei seg da sønnen hennes kom hjem med årets bilde. Hun er mor til Elis som har cerebral parese og på grunn av sykdommen sitter i rullestol.

Lei og sint

Reklame

– Jeg ble både lei meg, sint, fortvilet og forbanna på én gang, forklarer Veronica Appelgren, til det svenske nyhetsmediet SVT.

Gutten hennes hadde lenge sett frem til dagen da klassen skulle fotograferes. Han hadde vært opptatt av og bestemt hvilke klær han skulle ha på seg på bildet, men da han kom hjem fra skolen denne dagen ville han ikke svare moren da hun spurte hvem han hadde sittet ved siden av under fotograferingen.

Da Veronica så bildet skjønte hun hvorfor Elis ikke ville svare henne. Han var nemlig plassert helt ute til siden av bildet, ikke sammen med resten av klassen, men ved siden av læreren.

Vi må lære av dette

Veronica er opptatt av å bruke hendelsen som noe vi bør lære av. Derfor delte hun også bildet på sosiale medier.

Foto: Skjermdump/Photomic

– Mitt budskap er at vi må være oppmerksomme på at slike ting også skjer i dag, selv om man prater så mye om inkludering. Jeg vil spre kunnskap om det, slik at det kan bli en dialog som munner ut i noe bra, sier hun til SVT.

LES OGSÅ
Kommunen har snudd - nå får Ingebrigt (94) og Kåre (94) bo sammen med konene sine!

Hun sier videre at når slikt kan skje i skolen, er det ikke rart at det oppstår ekskludering også ellers i samfunnet.

– Når man tror at barna er i en trygg verden på skolen og opplever at slikt kan skje, så får man tanker om hvordan fremtiden vil se ut for dem som avviker litt fra normen, sier hun.

Fikk ta bildet om igjen

I etterkant av denne hendelsen la både skolen og firmaet som fotograferer seg flat. Klassen fikk ta et nytt bilde hvor Elis ikke var ekskludert fra de andre elevene.

– Vi har gjort en feil. Vi har jo som målsetting at alle skal være med på et gruppebilde. Bildet skal inkludere alle. Vi er kjempe lei oss for at det ble feil og det er vårt ansvar, fotografen er også veldig lei seg for at det ble slik, sier Atle Andersen fra Photomic, firmaet som tok skolefotografiet, til SVT.

Denne saken viser hvor viktig det er at vi alltid tenker på inkludering. Det virker kanskje ikke så farlig akkurat der og da, men for en elev kan det ha store konsekvenser for selvfølelsen dersom også skolen bidrar til ekskludering. 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT