Hjem Nyttig Vet du hva det blå merket på tannbørsten betyr?

Vet du hva det blå merket på tannbørsten betyr?

I en episode av «God Morgen Norge» ble det diskutert et lite kjent, men viktig aspekt ved moderne tannbørster: det blå merket i midten. Dette merket fungerer som en tannkremmåler, spesielt designet for å hjelpe med å dosere riktig mengde tannkrem, spesielt for små barn.

Tannkremmålerens betydning

De fleste tannbørster for barn har nå et blått merke som indikerer hvor mye tannkrem som skal brukes. Dette er spesielt viktig for barn under ett år, som kun trenger en svært liten mengde tannkrem. Når barnet vokser, kan mengden gradvis økes i henhold til anbefalingene.

Det ble understreket hvor viktig det er å følge anbefalt mengde tannkrem for barn. Barn har en tendens til å svelge mesteparten av tannkremen, noe som kan være problematisk hvis de bruker for mye. Derfor er det blå merket en nyttig påminnelse for foreldre om å begrense mengden tannkrem på barnas tannbørster.

Denne informasjonen kan bidra til bedre tannhygiene for barn og forebygge helseproblemer knyttet til overdreven tannkrembruk. Så neste gang du ser det blå merket på tannbørsten, vet du at det er der for en god grunn!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com