Hjem Dyr Vet du hva du skal gjøre dersom en servicehund kommer alene bort til deg på gaten? Det kan bety liv eller død for eieren

Vet du hva du skal gjøre dersom en servicehund kommer alene bort til deg på gaten? Det kan bety liv eller død for eieren

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Funksjonshemmede Melissa Hope skrev et innlegg på Twitter som umiddelbart fikk enorm oppmerksomhet. Hun er nemlig avhengig av hjelp fra en såkalt «servicehund», en hund som er spesialtrent til å hjelpe mennesker, først og fremst da sin egen eier.

Melissa kom i den situasjonen at hun falt om på gaten, og klarte ikke å komme seg opp igjen ved egen hjelp. Dette forsto hunden, og den løp av sted for å hente hjelp.

Men dette forsto ikke damen hunden henvendte seg til, og hun prøvde å jage den vekk i stedet for å følge etter. Selv om Melissa ikke hadde gjort seg noe, bare trengte hjelp til å komme opp igjen, ønsker hun nå likevel å gjøre oppmerksom på hvorfor man eventuelt blir oppsøkt av en slik servicehund.

Hun skriver i meldingen på Twitter at dersom en servicehund oppsøker deg på egenhånd, så er det fordi eieren trenger hjelp. Dette er hunden trent opp til å gjøre. Melissa skriver i innlegget at selv om det ikke var fare på ferde denne gangen, kunne det ha vært langt verre.

– Ikke bli redd eller irritert, følg hunden! Hvis det hadde vært en nødsituasjon kunne jeg ha ligget der og blitt kvalt i mitt eget oppkast. Jeg kunne ha slått hodet. Mange ting kunne ha skjedd med meg, skriver Melissa.

I etterkant er det mange som har delt innlegget, da dette er svært viktig å vite. Noen mennesker har til og med delt sine egne erfaringer.

Flere dyreorganisasjoner har også kommenter, og støtter henne fullt ut i innlegget sitt.

Og viktigst av alt, servicehunder er uniformerte. Vanligvis en fargerik vest, og hvis de ses uten eieren sin er det høyst sannsynlig fordi den er ute og leter etter hjelp. Dette er de trent til å gjøre!

Meet Nigel, a service dog in training and the unofficial mascot of #ire18. He is the sweetest thing and we all love him! @AndreaMcCarren pic.twitter.com/swAf1vspST

— Meghan Wesley (@MeghanWesley) 15. juni 2018

Det er tydelig at Melissas innlegg på Twitter har vært litt av en vekker for mange, og mange må nå tilkjennegi at de ikke hadde noen anelse om at en servicehund på egenhånd var ute etter hjelp, og at det kan bety at eieren er i fare.

Foto: Maxpixel

Derfor er det viktig å se etter om hunden kan være en eller annen form for uniformert, for hvis den er det bør man følge etter den i stedet for å jage den vekk.

LES OGSÅ: Småbarnsforeldrenes gaveregler hylles over hele landet!

Norske servicehunder opplært annerledes 

Det er ikke sikkert du vil oppleve en servicehund som leter etter hjelp for eieren sin i Norge. Her til lands blir hundene nemlig opplært til å bli værende hos eieren sin.

– Alle norske servicehunder bærer en vest/markering der det står «Servicehund på jobb», men de er faktisk trent til å bli hos eier. Skal de hente hjelp fra andre skjer det som regel innendørs og da fra familiemedlemmer eller kolleger, forteller Anne Margrethe Rognheim Nyhus, leder for Norske Servicehunder til Sosialnytt.

Foto: Found Animals Foundation / Flickr

Takket være Melissa vet vi nå mer om servicehunder og hvorfor de gjør som de gjør. Del denne artikkelen så flere får vite hva man skal gjøre dersom en servicehund kommer alene bort til deg. Det er ikke for å kose, men for å hente hjelp til eieren sin.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com