Forsiden Kosthold Er du klar over hvor mange helsefordeler kokosvann kan gi?

Er du klar over hvor mange helsefordeler kokosvann kan gi?

Kokosvann har blitt populært innenfor helsekost den siste tiden, og det med god grunn! Både kokosvann og kokosolje har noen utrolige fordeler. Så hva skjer når du drikker kokosvann som en del av den daglige dietten din?

 

1. Immunforsvaret vil bli sterkere

Kokosvann styrker immunforsvaret og fjerner bakterier som kan forårsake infeksjoner og tannkjøttproblemer. Kokosvann skal også ta knekken på virus som står bak influensa og forkjølelse.

Noen mener også at kokosvann kan hjelpe til med å fjerne gonoré fra kroppen. Men dersom du mistenker at du har dette, anbefaler vi deg uansett å oppsøke lege.

2. Du får mer energi

Når du drikker kokosvann får du merkbart mer energi. Faktisk inneholder kokosvann fem ganger så mye kalium som en vanlig sportsdrikk. Kalium er et viktig mineral som regulerer hjerterytme og muskelfunksjon. Det er derfor anbefalt å drikke kokosvann før trening.

LES OGSÅ
5 tips til hvordan du effektivt kan fjerne inngrodde hår

3. Holder deg yngre!

Du leste riktig. Kokosvann er blitt svært populært blant modeller. Det kommer av at kokosvann inneholder plantehormoner som kalles cytokininer. Forskning har vist at cytokininer har en antialdrende effekt på cellene våre.

LES OGSÅ
5 tips til hvordan du effektivt kan fjerne inngrodde hår

4. Du får i deg mange næringsstoffer

Kokosvann er rik på B-kompleks vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter.

5. Bra for hjertet ditt

Kokosvann styrker hjertet. Det reduserer nivåene av dårlig kolesterol og kan hindre dannelse av blodpropper. Drikken reduserer dermed risikoen for å få hjerteinfarkt.

Ellers kan vi nevne at kokosvann bare inneholder 46 kalorier pr glass. Andre fruktjuicer inneholder fem ganger så mye sukker som kokosvann.

Så hva venter du på? La kokosvann bli en del av din daglige diett!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...