Hjem Nyheter Derfor bør ingefær inngå i kostholdet – 8 helseeffekter

Derfor bør ingefær inngå i kostholdet – 8 helseeffekter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ingefær har blitt brukt som naturmedisin gjennom hundrevis av år. Det er ikke tilfeldig. Denne urten har en rekke positive innvirkninger på helsen din.

1. Motvirker forkjølelse

Ingefær inneholder mange antioksidanter. Dette bidrar til at urten kan lindre forkjølelse, til og med ta knekken på forkjølelsen i en tidlig fase. Ingefær inneholder Gingerol, et bioaktivt stoff som ifølge studier reduserer risikoen for infeksjoner.

2. Er bra for hjertet

Forskning viser at ingefær bidrar til å senke kolesterolnivået. I en studie undersøkte man 85 personer som alle hadde høyt kolesterol. I løpet av 45 dager fikk disse menneskene 3 gram ingefærpulver hver dag. Dette reduserte kolesterolnivået betydelig for de fleste som deltok i prosjektet.

ingefær
Ingefær er bra for kolesterolet.

Med et lavt kolesterolnivå har man redusert risiko for hjertesykdommer og mindre sjanse for høyt blodtrykk. Lavt kolesterol gir også redusert risiko for slag, kontra dem som har et høyt kolesterolnivå.

3. Godt for magen

Den eldre garde kjenner nok til kjerringrådet som anbefaler ingefær mot dårlig mage. Ingefær reduserer nemlig oppblåsthet, forbedrer fordøyelsen og kan hjelpe til med å stoppe diarré.

Samtidig viser studier at ingefær kan bidra til å lindre kvalme under graviditet og etter operasjoner.

4. Ingefær kan hjelpe mot migrene

Å spise ingefær hver dag skal motvirke de inflammatoriske stoffene i hjernens blodkar. Studier viser at ingefær er minst like effektivt som sumatriptan (et legemiddel som brukes for å lindre symptomene ved migrene). I et forsøk ble 100 personer med akutt migrene testet. Forskerne konkluderte med at ingefær og sumatriptan var like effektivt, men ingefær hadde ikke de samme bivirkningene på kroppen som sumatriptan kan ha.

5. Hjelper mot ømme muskler

Også muskelsmerter kan lindres med ingefær. Forskning fra University of Georgia viser at et daglig kosthold bestående av ingefær kan lindre muskelsmerter med opptil 25%.

6. Kan hjelpe deg med å gå ned i vekt

Ingefær kan være en viktig bidragsyter for deg som ønsker å gå ned i vekt. En studie fra Columbia University viser at dersom man spiser eller drikker ingefær så har man lettere for å motstå følelsen av sult. Undersøkelsen viser også at man faktisk forbrenner kalorier ved å spise ingefær!

ingefær
Ingefær kan gi deg en rekke helseforedeler.

7. Ingefær mot menstruasjonssmerter

Ingefær har over lang tid blitt brukt som et middel for smertelindring. Dette gjelder også i forhold til menstruasjonssmerter. I en undersøkelse skulle 150 kvinner spise 1 gram ingefærpulver de 3 første dagene av menstruasjonen. Det viste seg at ingefær faktisk hadde den samme virkningen ibuprofen.

8. Ingefær kan motvirke kreft

Studier har påvist at ingefær kan ha en positiv effekt i henhold til å motvirke brystkreft, kreft i bukspyttkjertelen og eggstokkene. I følge en undersøkelse inneholder ingefær et stoff som viser seg effektivt i forhold til å drepe kreftstamceller som gjør ondartede tumorer farlig. Det trengs mer forskning på dette området, men det man har funnet så langt er oppsiktsvekkende.

Som du ser er det en rekke helseforedeler av å spise ingefær hver dag. Ingefær sitter jo også en nydelig smak på maten, så hvorfor ikke inkludere det oftere i middagen? Del gjerne denne saken videre med noen du mener burde vite om alle helsefordelene ingefær kan tilby! 

  1. spiser mat
  2. laurbærte
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com