Forsiden Nyttig Veterinær: Derfor skal du ikke la hunden slikke deg i ansiktet!

Veterinær: Derfor skal du ikke la hunden slikke deg i ansiktet!

Alle som har hund vet at den firbente krabaten elsker å gi deg et saftig kyss, gjerne midt på munnen, når du kommer hjem. Og mange hundeiere tillater dette. Hvorfor skulle man ikke det? Hunden vil jo bare være god og viser sin kjærlighet til deg! Ikke sant?

Hvorfor slikker egentlig hunden deg? 

Det kan være flere grunner til at hunden gjør dette. Noen av dem:

  • Hunder bruker slikking som en kommunikasjonsform.
  • Hunder elsker lukten og smaken av sine eiere.
  • Hunder er oppmerksomhetsøkende. Å slikke for å få oppmerksomhet er absolutt noe de fort lærer seg at fungerer.

Men uansett hvor nusselig du synes det er, så finnes det en rekke grunner til hvorfor du ikke bør tillate hunden din å slikke deg i ansiktet.

hund1

En gammel myte sier at hundens munn er renere enn et menneskes munn. Veterinæren Marty Becker avfeier i følge The Sun dette som nettopp en myte. En usann myte.

Marty Becker forteller til The Sun at hundens munn er langt i fra ren. Faktisk så er det store muligheter for at hundens munn inneholder bakterier som kan gjøre deg syk. Hun lister opp:

E Coli

Vi har alle hørt om denne bakterien, og den kan fort finnes i hundens munn. Bakterien kan forårsake magekramper, feber, brekninger og slapphet. Dersom du ikke er særlig lysten på dette, bør du slutte å «kysse» hunden din på munnen!

LES OGSÅ
Setter du også melkekartongen feil i kjøleskapet?
LES OGSÅ
Setter du også melkekartongen feil i kjøleskapet?

Ringorm

Ringorm er en stygg soppinfeksjon i det ytterste laget av huden. Dette er faktisk en av de infeksjonene hunder oftest bærer på. Alt som skal til, er et slikk fra hunden, og dersom han bærer på ringorm i munnen er sjansene store for at du også får det. Infeksjonen er ikke dødelig, men er definitivt ubehagelig!

MRSA

Så er det MRSA (Meticillinresistente gule stafylokokker). Bakterien er i utgangspunktet ikke farlig for hunder, men de kan være bærere av bakterien, og ett slikk på din munn kan være nok til å smitte deg med den. Det kan bli en ekkel affære da du kan få staphylococcus aureus, som gjør deg resistent mot penicillin.

dog-659870_960_720

Konklusjonen er klar. Ikke la hundens tunge komme i kontakt med din egen tunge, nese eller øyne. Du bør heller ikke la hunden slikke deg i åpne sår.

Ta en titt på filmen nedenfor, og del gjerne informasjonen videre med venner som har hund. 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet