in

Veterinær forklarer hvorfor det er så viktig å være tilstede når kjæledyr avlives

Alle som eier et kjæledyr, vet hvordan det er å føle sann, ubetinget kjærlighet.

Dyrene våre er totalt avhengig av oss som dyreeiere, og vi er det viktigste i livet deres. Det minste vi kan gjøre for dem er å være der når livet deres går mot slutten.

En veterinær publiserte et innlegg på Facebook som dessverre viser at mange av oss ikke velger nettopp det.


I innlegget, som har gått viralt på Facebook, forklarer veterinæren at alt for ofte forlater eierne rommet når kjæledyrene skal avlives og sovner inn.

Ikke forlat dem 

«Jeg ber deg, ikke forlat dem,» skriver veterinæren. «Ikke la dem ta reise fra liv til død i et rom fult av fremmede mennesker på en plass de ikke liker. En ting dere må vite, som mange ikke tenker på, er at de alltid ser etter og forsøker å få øye på deg, etter at du har forlatt rommet!

De ser på alle ansiktene i rommet for å se om de får øye på sin kjære eier. De kan ikke forstå hvorfor du har forlatt dem når de er syk, redd, gammel eller dør av kreft. Akkurat i det øyeblikket de trenger deg som mest. 

Ikke vær så feig bare fordi det er for vanskelig for DEG. Tenk gjennom hvordan det må føles for dem å se deg gå ut av rommet, mens fremmede mennesker skal forsøke å trøste og trygge dem i deres siste minutter.»

Ikke nekt dyrene dine sjansen til å føle seg trygg og elsket i deres siste øyeblikk av livet. De gir oss all sin kjærlighet. De fortjener bedre. 

Trykk på deleknappen for å spre oppfordringen til denne veterinæren! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Vet du hvor mange prikker har du i førerkortet? Nå kan du sjekke selv

Mette Marit

De nye bildene av Kronprinsesse Mette-Marit: Se hvor hun stråler!