Hjem Dyr Veterinæren Caroline advarer alle hundeeiere: – Dette må du tenke på i sommer

Veterinæren Caroline advarer alle hundeeiere: – Dette må du tenke på i sommer

Veterinær kommer med varsku til alle hundeeiere. Dette må man være obs på i sommervarmen.

De aller fleste av oss håper at sommeren skal by på mange solrike og varme dager. Men for noe vanskelig når temperaturen stiger. Eldre får for eksempel oftere hjerteproblemer på varme dager enn eller i året, men våre firbente venner er enda mer utsatt.

En hund blir mye raskere overopphetet enn et menneske. De svetter ikke som oss, og det skal ikke så mye til før de får heteslag dersom de ikke har tilgang på vann og skygge.

Dessverre skjer det altfor ofte at folk låser hundene sine inne i varme biler, uten å tenke på konsekvensene. Dersom du ser en hund som er innelåst i en varm bil bør du først forsøke å få kontakt med eieren av bilen, du kan finne eieren ved å sende en sms med: Registreringsnummer til 2282, eller kontakt politiet. Men dersom du ikke får kontakt med eieren eller situasjonen ser kritisk ut for hunden kan du også handle ved nødrett og knuse bilruten for å redde dyret.

Dette må du tenke på

Langt i fra alle hundeeiere er klar over hva de bør ta hensyn til med dyret i sommervarmen. Derfor har veterinær Caroline Caldemar som jobber for FirstVet gått ut med en oppfordring i svenske Aftonbladet.

– Organene kan kollapse, og de kan få kramper og dø av forskjellige årsaker, sier Caroline Caldemar til Aftonbladet.

Oppkast, kramper og skjelving er vanlige symptomer på mildt heteslag hos hunder.

– Hvis det er et mildt heteslag, kan du som kjæledyrseier begynne med å avkjøle dem selv, men du må også gjøre dette hvis du skal legge dem i en varm bil og ta dem med til en klinikk, sier Caroline Caldemar.

Caroline Caldemar. Foto: Firstvet

Heldigvis er det noen ganske enkle ting du kan gjøre for å forhindre heteslag.

– Når du er ute med hunden din, er det viktig å sørge for at den har vann å drikke, og at du kan skylle dem med vann eller legge våte håndklær på dem hvis de blir varme.

Ifølge Anicura er dette symptomene på heteslag for hunder:

De første symptomene kan være at hunden søker mot vann eller kalde gulv der magen avkjøles. Andre symptomer kan være at hunden:

  • Peser
  • Sikler
  • Har tørre og røde slimhinner
  • Får høy puls og blir urolig og/eller forvirret

Nå er det viktig at alle hundeeiere tar sitt ansvar og ivaretar dyrets beste. Vennligst ikke la hundelivet gå tapt på grunn av varmen.

Hvis du mistenker at hunden din har fått et heteslag:

Ta hunden til et kjølig sted, og ring en veterinær. For å prøve å få ned kroppstemperaturen, skyll dem med lunkent vann – ikke iskaldt vann – og gi dem litt vann om gangen å drikke, til de slutter å pese.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com