Hjem Dyr Veterinærens bønn: Vær der for dyrene dine når de dør
Dyr

Veterinærens bønn: Vær der for dyrene dine når de dør

«Ikke forlat dem: Dyrene trenger deg til siste slutt.»

Å ta farvel med et kjæledyr er en av de vanskeligste beslutningene en dyreeier må ta. Å la et elsket familiemedlem sovne inn kan være hjerteskjærende, men ofte nødvendig for å forhindre unødig lidelse. Veterinærer er vitne til mange slike øyeblikk, og en av dem har nå delt en viktig påminnelse til alle dyreeiere.

Veterinærens avsløring har skapt sterke reaksjoner. På Twitter delte Jessi Dietrich en samtale hun hadde med sin veterinær. Hun spurte hva som var det verste med jobben hans, og svaret hun fikk var både overraskende og hjerteskjærende. Veterinæren fortalte at det vanskeligste ikke er selve avlivningen, men å se hvordan dyreeiere ofte håndterer de siste minuttene av kjæledyrenes liv.

Ifølge veterinæren er det slik at svært mange dyreeiere velger å ikke være til stede når deres firbente venner avlives. Dyrene, som har tilbrakt hele livet sitt ved siden av eierne, dør derfor ofte alene, redde og i panikk, letende etter sine savnede eiere. Denne desperasjonen er hjerteskjærende for både dyrene og veterinærene som må være vitne til det.

Sterke reaksjoner fra dyreeiere

Jessi Dietrichs innlegg har siden berørt mange dyreeiere, som har delt sine egne erfaringer med å ta farvel med sine kjæledyr. En innsender fortalte om hvordan hun sørget for at katten hennes var rolig og trygg til siste slutt:

«Han skrek så fort noen andre rørte ham, så jeg så til at han var glad. Jeg holdt min lille venn, og han purret mens jeg gråt.»

En annen delte opplevelsen av å være omgitt av familien da deres hund måtte avlives:

«Alle mine tre sønner, min hustru og jeg satt i stuen med vår lille venn Luke. Det var den tøffeste dagen. Jeg håper han fremdeles våker over oss.»

En tredje innsender beskrev hvor viktig det var for henne å være der for kjæledyret sitt i de siste øyeblikkene:

«Jeg og familien var tvunget til å avlive vår venn i mai. Jeg ble hos ham da tiden hadde kommet, og selv om det knuste hjertet mitt og var fælt, så er jeg glad for at jeg var der og kunne gi ham kjærlighet.»

Gi kjærlighet til siste slutt

Kjæledyrene våre har vært trofaste og lojale gjennom hele livet, og de fortjener vår kjærlighet og støtte helt til siste åndedrag. Selv om det er smertefullt, bør vi ikke la dem være alene i deres siste minutter.

Del denne artikkelen hvis du er enig i at ingen kjæledyr skal dø ensomme og redde.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com