En hval døde nylig i Sør-Thailand. I hvalens mage ble det avdekket 80 plastposer, som også var dødsårsaken til dyret etter flere dagers kamp.

SkyNews skriver at den lille pilothvalen nesten var død da den ble funnet i en kanal nær grensen med Malaysia.

Redningsmenn brukte paraply for å skjerme hvalen mot solen mens de brukte bøyer for å holde det flytende i et redningsforsøk. Under denne sekvensen kastet hvalen opp fem plastposer.

Plastposene som lå i hvalens mage. Foto: Skynews

Et veterinærteam forsøkte å redde det lidende dyret, men måtte gi tapt på fredag ettermiddag.

8 kg plastposer i magen

En obduksjon avslørte 80 plastposer som veide opp til åtte kilo i hvalens mage.

Thon Thamrongnawasawat, en marinebiolog og foreleser ved Kasetsart University, forklarer at posene hadde gjort det umulig for hvalen å spise næringsrik mat.

Foto: SkyNews

«Hvis du har 80 plastposer i magen, dør du,» sa han til SkyNews.

Mr Thamrongnawasawat la til at minst 300 dyr, inkludert pilothvaler, sjøskildpadder og delfiner, dør hvert eneste år i Thailand etter inntak av plast.

«Det er et stort problem. Vi bruker alt for mye plast.»

Plastposene veide opp mot 8 kg til sammen. Foto: Skynews

Forferdet befolkning 

Da en død hval ble funnet på Sotra utenfor Bergen med magen full av plast, skjedde det noe med den norske befolkning. Vi fikk øynene opp for hva vi egentlig er i ferd med å gjøre med planeten vår, og hvordan dyr må lide på grunn av vår forurensning. Akkurat som i Norge, har befolkningen i Thailand blitt forferdet av synet som møtte dem i avisene denne helgen.

Vi trenger en samlet verdensbefolkning som må ta tak dersom vi skal få stoppet den grusomme utviklingen med plast i havene våre. Det må produserer mindre plast, vi som forbrukere må velge produkter uten plast og ikke minst passe på at vi kildesorterer og ikke kaster søppel i naturen.

DEL artikkelen dersom du er enig og mener at dette området fremdeles trenger ekstra fokus og oppmerksomhet!

Loading…