fredag, juli 10, 2020

Veterinærtabben: glemte 7 kompresser i magen til Winnie (5)

Mest lest nå

Moren skrev det beste brevet til sin datter om det å bli gammel

De fleste foreldre har nok opplevd det. En fase hvor barnet ditt tror at han eller hun vet mer enn deg om det meste. De kan mer enn foreldrene om selve livet, om kjærlighet, ja om alt.

– Hun ble dårligere og dårligere. Og klinikken ga oss forskjellige diagnoser.

Det forteller en oppgitt matmor til TV 2 etter at de mistet sin fem år gamle hund. Torunn Holt Jensen forteller at familien har mistet sin beste venn.

Den nesten utenkelige saken ble først omtalt av lokalavisene Hamar Arbeiderblad og Hamar Dagblad.


Det var i vår at hunden Winnie begynte å bli dårlig. Hun ble levert på en dyreklinikk i Innlandet, hvor det ble konstatert betennelse i livmoren og en operasjon ble gjennomført. Det var bare det at Winnie ikke ble noe bedre etter operasjonen.

– Hun ble dårligere og dårligere. Og klinikken ga oss forskjellige diagnoser. De sa blant annet at det kunne skyldes en tamp som blir igjen etter en livmoroperasjon og at det hadde gått infeksjon i den. Da fikk vi nye pencillin-tabeletter, forteller Frode Jensen til TV 2.

Glemte kompresser

Etter flere kontaktpunkter med klinikken og mye smerte for Winnie ble hunden sendt til utvidet ultralyd på en annen klinikk. Her kunne man se fremmedlegemer i magen, og nye operasjoner ble gjennomført. Det var da man oppdaget det utenkelige; i magen til Winnie fant man syv kompresser som har blitt glemt igjen under den første operasjonen.

– Vi fikk en sjokkbeskjed om at de har funnet sju kompresser gjenglemt i bukhulen. Vi mistet munn og mæle, sier Frode Jensen.

Kjæreste Winniejenta vår 💔 En nydelig dag, men så tung og trist som få. Sorgen over at akkurat du, vår aller beste og…

Publisert av Torunn Holt Jensen Lørdag 30. mai 2020

Winnie overlevde ikke. De gjenglemte kompressene førte til betennelse og trolig organsvikt.

Bildet viser de gjenglemte kompressene. Foto: Privat

Den aktuelle dyreklinikken ønsker ikke å stille til intervju men har sendt en skriftlig redegjørelse til TV 2.

– En rutinesvikt i slutten av operasjon er årsak til feilen. Vi har ikke opplevd lignende før. Dessverre kan feil skje. Våre rutiner har blitt grundig gjennomgått etter dette for å sikre oss så langt det er mulig at denne typen feil ikke kan skje igjen hos oss. Vi synes ikke det er riktig å gå mer i detalj rundt dette i et medieoppslag, skriver klinikken som også beklager hendelsen på det sterkeste. De vil også dekke det økonomiske tapet for familien.

Men Winnie kan ingen få tilbake.

Foto: Skjermdump Facebook
130,142FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter