Hjem Nyheter Bjørnar Moxnes tatt for fem nye tyverier

Bjørnar Moxnes tatt for fem nye tyverier

Den tidligere Rødt-lederen sier nå i et intervju med VG at han har godtatt et forelegg fra politiet, og forteller at han har psykiske helseproblemer.

Stortingsrepresentant og tidligere leder for partiet Rødt, Bjørnar Moxnes, er ifølge VG tatt for fem nye tyverier fra en matbutikk i Oslo. Det skal dreie seg om seks pakker ost og en pakke salmalaks, fordelt på fem tilfeller, opplyser avisa.

VG skriver videre at Moxnes var inne til avhør hos Oslo politidistrikt fredag. Moxnes sier til avisa at han har godtatt et forelegg på 15 000 kroner på stedet.

– Han har mottatt et forelegg for fem overtredelser av straffeloven § 321 (tyveri), som han har vedtatt, sier politiadvokat Maria Helene Husebye Fossen til VG, og opplyser om at det er tale om små beløp hver gang.

Overfor avisen begrunner han de nye tyveriene med at han har hatt «noen vanskelige år personlig», som han sier at har gitt utslag i selvdestruktiv atferd.

– Dette er en alvorlig sak. Det er viktig at han nå har fortalt åpent og ærlig om dette, og ber om den hjelpen han trenger, skriver Rødt-leder Marie Sneve Martinussen i en e-post til NRK.

De fem nye tyveriene kommer bare noen måneder etter den første tyveriskandalen: Romerikes Blad avslørete 30. juni at daværende leder for partiet Rødt, Bjørnar Moxnes, i juni ble tatt for tyveri av et par solbriller verd 1 199 kroner på Oslo lufthavn Gardermoen.

Moxnes sa til avisa at saken dreide seg om en forglemmelse og la seg flat. Saken utviklet seg imidlertid videre. Moxnes har endret forklaring en rekke ganger, og overvåkningsvideoen som ble sluppet sådde enda mer tvil om hendelsen.

I juli trakk han seg som leder for Rødt. I forbindelse med at han trakk seg fra ledervervet, sa Moxnes at  mange har spurt hvordan han kunne gjøre noe så dumt, og han sa at det hadde han spurt seg selv om mange ganger også.

– Jeg har ikke hatt noen fullgod forklaring. Det jeg derimot er helt sikker på er at jeg har gjort noe galt, og det må jeg ta konsekvensen av, da Moxnes idet han trakk seg fra ledervervet i Rødt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com