Hjem Kjendisnytt VG: Durek bryter avtalen med kongehuset

VG: Durek bryter avtalen med kongehuset

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I høst ble det kjent at Prinsesse Märtha Louise frasier seg sine offisielle oppgaver. Prinsessen beholder tittelen, men ønsker å bidra til et tydeligere skille mellom egne aktiviteter og tilknytningen til Kongehuset. Samtidig ble det kjent at prinsessen og forloveden, Durek Verrett, hadde fått klare retningslinjer i forhold til kongehuset. Det er disse retningslinkene Durek nå, ifølge VG, har brutt.

Slottet opplyser til VG, som ikke har lyktes med å få kommetar fra Durek Verrett selv, at Kongefamilien fortsetter å snakke sammen, mens ordningen går seg til.

I samråd med Kongen og den nærmeste familien bestemte prinsesse Märtha Louise i høst at hun på det nåværende tidspunkt ikke skal utføre offisielle oppgaver for Kongehuset.

Avgjørelsen kom etter en periode med krisemøter på slottet. Ukebladet Se og Hør opplyste at Märthas prinsessetittel ha blitt diskutert. Kongen, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise skal ha deltatt.

Kontroverser rundt Durek

Ukebladet skrev at møtene i det minste delvis skyldes oppstyret rundt prinsessens forlovede, Durek Verrett.

I løpet av de tre årene Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har vært et par, har det til tider stormet rundt prinsessens kjæreste.

Tidligere i sommer ble det furore da Durek solgte medaljonger, såkalte «Spirit Optimizers», som skal beskytte mot korona på nettsidene sine.

Medaljong-nyheten kom ikke lenge etter at det hadde blitt kjent at Durek Verrett pådro seg korona under sitt siste norgesbesøk, i forbindelse med myndighetsfeiringen til prinsesse Ingrid Alexandra. Men han ønsket ikke å ta imot behandling på sykehuset.

Det var lenge stille fra kongehuset rundt disse kontroversene, men i fjor høst uttalte kong Harald seg for første gang om stormene rundt sin kommende svigersønn:

– Vi kommer til å snakke med ham, sa kong Harald til NRK .

– Det er kulturkollisjonen vi merker nå, la han til.

Folk flest mente Märtha måtte slutte å representere

I en meningsmåling Norstat gjennomførte for NRK i tiden da krisemøtene sto på, ga flertallet en tydelig beskjed til prinsesse Märtha Louise: Hun må slutte å representere kongehuset.

Historiker Trond Norén Isaksen mener gapet mellom dem som mener prinsesse Märtha Louise må slutte å representere, og dem som er positive til at hun har jobber for kongehuset, er bemerkelsesverdig.

– Dette forteller at folk mener det er behov for å skape en større avstand mellom prinsesse Märtha Louise og det hun og hennes forlovede driver med, og kongehusets virke. Det er det klare signalet til kongen, sier historiker Trond Norén Isaksen til NRK.

Avtale om å ikke omtale medlemmer av kongehuset

Kongehuset har også kunngjort en utdypende kommentar på nettsidene sine. Her sier de at «Vi synes det er veldig hyggelig at Prinsessen har forlovet seg, og ønsker at Durek Verrett skal kjenne seg velkommen i vår familie».

Videre heter det at «For oss er det viktig å ivareta tillitsforholdet til det norske folk, samtidig som vi ivaretar familien på en best mulig måte. Grensene for hva man kan si og gjøre, samtidig som man representerer Kongehuset, har blitt stilt spørsmål ved og har blitt utfordret. Det er grunnen til at vi ser behov for å tydeliggjøre roller og bruken av prinsessetittelen».

En av tingenen som ble bestemt var at Durek og Märtha ikke skal bruke prinsessetittelen eller omtale Kongehusets medlemmer i egne sosiale mediekanaler, i medieproduksjoner eller i tilknytning til annen kommersiell aktivitet.

Nå melder VG at Durek likevel har brukt Märthas prinsessetittel både på TikTok og Instagram. Han har også omtalt flere medlemmer av den norske kongefamilien i sine sosiale mediekanaler, som er de samme kanalene han bruker i sin kommersielle virksomhet.

Referert til Kongen og Dronningen og prinsesse Märtha

I en direktesending på tiktok omtalte Durek Verrett både kongen og dronningen – som i følge retningslinjene han har fått er noe han ikke skal.

– Så dere innlegget jeg la ut om prins Harry? Jeg hadde en samtale med min svigerfar, kong Harald, og fortalte ham om svart kultur og det jeg har gått gjennom. Jeg viste ham alle drapstruslene og alle raseangrepene jeg har vært borti og så videre. Og du vet, det var så snilt av ham å sette seg ned med meg, og også dronningen, og høre på alt jeg hadde å si. Det var virkelig vakkert, uttalte han ifølge VG i sendingen.

I samme sending på TikTok sa han også at han er glad for at prins Harry har innsett arbeidet han og «prinsesse Märtha» har gjort for å kunne snakke med hennes foreldre, kongeparet, om rasisme og hva han og Märtha har gått gjennom.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com