in

VG: Jan Helge Andersen er siktet på nytt i Baneheia-saken

skjermdump YouTube

Oslo politidistrikt skal ifølge VG ha siktet Jan Helge Andersen (41) i den nye Baneheia-etterforskningen. De skal også ha ransaket hjemme hos ham.

– Det at Jan Helge Andersen har status som siktet, er en automatisk konsekvens av at det er gjennomført en begrenset ransaking hos ham, som ledd i etterforskningen av sakskomplekset, sier statsadvokatene Johan Øverberg og Andreas Schei, som holder i Baneheia-saken, til VG i en e-post.

Baneheia-dømte Jan Helge Andersen har så langt hatt status som mistenkt i den nye etterforskningen, som ledes av Oslo politidistrikt.


VG skriver at statsadvokatene ønsker ikke å kommentere hva Andersen er siktet for, eller hvorfor siktelsen kommer nå.

Om det er slik at politiet nå vil argumentere for at Jan Helge Andersen kan ha vært alene om Baneheia-drapene fra 2000 vil ikke statsadvokatene kommentere.

Andersens advokat, Svein Holden, har heller ingen kommentarer til saken.

– Ransakingen innebærer ikke at politiet eller påtalemyndigheten har tatt stilling til skyldspørsmålet og den videre påtalebehandlingen av saken, skriver de i e-posten.

13. september 2000 ble Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen pågrepet for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel for drap på Stine Sofie Sørstrønen, og medvirkning til voldtekt av begge ofrene i Baneheia i mai 2000. Han har bare innrømmet handlinger mot det yngste offeret. Andersen ble frifunnet på drap på Lena Sløgedal Paulsen.

Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring for begge drapene. Dommen la vekt på at Andersen i sin forklaring utpekte sin tidligere kamerat som hovedmann. I februar i fjor ble det klart at saken skal gjenåpnes etter at Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker har vurdert den spesifikke saken.

Under den nye etterforskningen har det ifølge NRK dukket opp to hittil ukjente overgrepsanklager mot Jan Helge Andersen. De gjelder overgrep mot to mindreårige før Baneheia-drapene.

Den nye etterforskningen i Baneheia-saken viser også funn av Jan Helge Andersens DNA på begge jentene.

Det er ikke funnet DNA-spor etter Viggo Kristiansen som hele tiden har nektet enhver befatning med drapene og overgrepene. Han sier at hans daværende bestevenn, Jan Helge Andersen, uriktig har forklart ham inn i saken.

Andersen har på sin side hevdet at Kristiansen truet ham til å ta del i ugjerningene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Til stede under Marbella-skyting: – Traumatisk opplevelse

Pippa Middleton skal ha fått en jente