in , ,

Vi er i sjokktilstand

Jan Thomas

Flere kjente fjes har reagert kraftig etter nattens hendelser utenfor London pub i Oslo.

Natt til lørdag ble to personer drept og flere skadd da en mann skjøt rundt seg mot tilsynelatende tilfeldige mennesker.

På en pressekonferanse lørdag formiddag bekrefter politiet at mannen som er siktet er fra tidligere kjent både for politiet og PST.


– Han har vært kjent for PST, uten at jeg kan gå nærmere inn på hva det gjelder, sier Christian Hatlo fra Oslo-politiet.

London pub er et utested for homofile, og i helga feires og markeres Pride flere steder i hovedstaden.

Etter nattens hendelser ble det lørdag formiddag kjent at Pride-paraden i Oslo avlyses etter råd fra politiet.

En av de som reagerer kraftig på hendelsene er kjendisstylist Jan Thomas (55).Til Dagbladet forteller han at han er i sjokktilstand.

– Det er jo en sånn underlig ting, av en eller annen merkelig grunn våknet jeg og Harlem klokka 05 i dag. Folk har mistet livet og er alvorlig skadd. Det berører oss alle, man er jo helt i sjokktilstand, det fins ikke noe fornuft i dette, sier han.

Videre sier han at disse handlingene på ingen måte representerer det norske folk.

– Dette representerer overhodet ikke holdningene til mangfoldet og til flertallet. Uansett bakgrunn i dag, om du er i vårt samfunn eller ikke, vil jeg tørre å påstå at mangfoldet sitter og klør seg i hodet, og lurer på hvordan dette kunne skje.

55-åringen og samboeren var tilstede under den offisielle åpningen av Pride-feiringen i Oslo rådhus. Nå er han tom for ord.

– Jeg kjente bare energien i rommet og stoltheten. Det eksisterer ikke noe fornuftige tanker oppi det her, det er bare fullt av følelser. Men jeg forstår alvoret når politiet går så langt for å kansellere Pride, og fraråder folk å samle seg i store grupper, sier han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette irriterer oss mest med andre trafikanter

politi

Zaniar Matapour (42) er arrestert etter masseskytingen i Oslo