in ,

Vi krasjet og bulket for 200 millioner kroner i jula

Foto: Marcel Langthim/Pixabay

Det er registrert skademeldinger for cirka 200 millioner kroner etter biluhell i jula, som er en klar økning fra tilsvarende periode i fjor.

Vi vet det så godt – ikke stresse bak rattet. Men i jula er det så mye som skal skje. Vi skal rekke alt, og ikke helt sjelden kan det være ganske så presset tidsskjema.


Det er da det gjerne skjer: Vi sneier inn i stolpen i parkeringshuset og rasper lakken – og litt av dørene. Bilen foran stopper mens vi fortsatt har det travelt og bare fortsetter å kjøre. Vi rakk ikke lade, men siden det ikke er så kaldt så går det vel helst bra. Ryggekameraet er dekket av søle… Hvis du har familie og kjører bil kjenner du deg trolig igjen.

Julefreden har nok rådet mange steder, men den råder sjelden i trafikken. Jula er høytid for å treffe nye folk mens vi fyller ut skademeldingskjemaer.

– Det har heldigvis i hovedsak vært mindre hendelser, men dessverre også noen alvorlige, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Forsikringsselskapet har tatt utgangspunkt i egne skadetall i perioden 23. desember til 31. desember og gjort et estimat for alle forsikringsselskaper samlet. De har kommet frem til at norske bilister trolig har hatt bilskader for 200 millioner kroner i løpet av denne perioden.

– Fortsatt vil det komme inn meldinger slik at forskjellen fra jula i fjor vil øke ytterligere. Det er meldinger fordelt over hele landet, men flest i Sør-Norge, og fortsatt er det ikke helt uvanlig at det dukker opp saker med sommerdekk, sier han.

Det har blant annet vært utforkjøringer og påkjørsler bakfra, og elektriske biler med batteritrøbbel.

– Det har vært mye glatte veier og vår erfaring er at det er mange som ikke tilpasser farten etter forholdene. Kjør heller i 70 enn i 80 kilometer i timen hvis det føles tryggest. Tenk at hvis du er forsiktig, er det du som kjører rett. Stopp opp hvis presset bak blir for stort, sier Rysstad.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

fly

Kraftig økning i antallet koronarelaterte reiseforsikrings-saker

De unge sliter mest med søvnen – her er tipsene for å sove bedre